Nasi Speciaal met kip en limoen

Laten we wat vaker eten zoals ze dat in Indonesië doen. Maak een heerlijke Nasi Speciaal met kip en limoen. 
30 Minutes
4
Kruidig

Ingrediënten

  • 400 g witte rijst
  • 400 g kipfilet
  • 1 limoen
  • 1 el Conimex Wok Olie
  • 600 g nasigroenten
  • 1 pakje Conimex mix voor Nasi Speciaal
  • 6 el Conimex Ketjap Manis
  • 1 zak Conimex Kroepoek klein naturel

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie kcal 700.069 kcal
Eiwitten 34.259 g
Suikers 18.664 g
Vezels 6.142 g
Verzadigde vetten 2.077 g
Natrium 1317.911 mg
Fat Per Nutrient Basis 12.834 g

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af, spoel met koud water en laat goed uitlekken. Snijd ondertussen de kip in stukjes. Rasp de schil van de limoen (alleen het groene deel, het wit eronder is bitter van smaak), pers de vrucht uit en houd apart.

  2. Verhit een wok, schenk er wat Conimex Wok Olie in en wok hierin de kip 3 minuten. Roerbak dan de nasigroenten, de kruidenmix (uit het pakje Conimex mix voor Nasi Speciaal) en 100 ml water 5 minuten mee. Schep de rijst, de rasp, de Conimex Ketjap Manis erdoor en bak het gerecht nog 3 minuten. Voeg naar smaak wat limoensap toe.

  3. Verdeel de nasi over 4 borden en strooi de Conimex Kroepoek klein naturel erover.

Meer heerlijke recepten