Nasi Goreng met Sate Ayam & Atjar

Nasi Goreng Ketjap Manis

Door de authentieke smaak van de Indonesische Zoete Dikke Ketjap smaakt deze Nasi Goreng net zo lekker als in Indonesië. Maar dan in je eigen keuken! Helemaal lekker in combinatie met Saté Ayam. 
20 min
4

Ingrediënten

  • 400 g witte rijst
  • 2 eieren
  • 2 rode pepers
  • 1 prei
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels Conimex Zoete Dikke Ketjap
  • 2 eetlepels lichte sojasaus
  • 1 theelepel zout
  • 3 eetlepels Conimex Wokolie

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie kcal 537.43 kcal
Eiwitten 12.18 g
Suikers 9.44 g
Vezels 1.92 g
Verzadigde vetten 2.7 g
Natrium 1444.73 mg
Fat Per Nutrient Basis 13.3 g

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Klop ondertussen de eieren en bak deze als een omelet. Laat de omelet afkoelen.

  2. Snij de prei in halve ringen en snij de rode pepers fijn. Meng de zoete dikke ketjap, het zout en de light sojasaus met 3 eetlepels water.

  3. Verhit de wokolie in een wok. Fruit de prei en de pepers 1 minuutje. Pers de tenen knooflook uit en voeg de knoflook toe aan de prei en pepers. Voeg de gekookte rijst toe en bak het geheel ongeveer een minuutje op hoog vuur.

  4. Blus het geheel af met het ketjap mengsel en verhit nog even goed door. Snij de omelet in reepjes en meng deze door de nasi.

Meer heerlijke recepten

  • Laksa Curry met garnalen en rijstnoedels

    Een heerlijke Laksa Curry van Foodplatform Culy. De Singaporese laksa curry is superpopulair! Deze Laksa wordt gemaakt met kokosmelk, rijstnoodles, garnalen en coriander.

    • 15 min

    • 2

      people

  • Pho Bo – Vietnamese Noodle Soep

    Pho Bo Vietnamese Noodle Soep

    Met dit Vietnamese Pho Bo recept maak je een originele Vietnamese noedelsoep vol groenten en met mager rundvlees. Met Conimex Lichte Sojasaus breng je de pho bo soep heerlijk op smaak.

    • 25 min

    • 2

      people

    • Mild

  • Pompoen curry met kip

    De Wok Paste Curry, Lemongrass & Chili geeft deze curry is fris pittige smaak. Geef de curry extra pit met een lepeltje sambal.

    • 20 min

    • 4

      people

    • Kruidig,Mild