Nasi Goreng met Sate Ayam & Atjar

Nasi Goreng Ketjap Manis

Laten we wat vaker eten zoals ze dat in Indonesië doen. Door de authentieke Indonesische Bango Ketjap smaakt deze Nasi Goreng net zo lekker als in Indonesië. Maar dan in je eigen keuken! 
20 Minutes
4

Ingrediënten

  • 400 g witte rijst
  • 2 eieren
  • 2 rode pepers
  • 1 prei
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 el Bango ketjap manis
  • 2 el lichte sojasaus
  • 1 tl zout
  • 3 el Conimex Wokolie

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie kcal 525.237 kcal
Eiwitten 12.381 g
Suikers 7.294 g
Vezels 1.983 g
Verzadigde vetten 2.704 g
Natrium 1225.726 mg
Fat Per Nutrient Basis 13.224 g

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Klop ondertussen de eieren en bak deze als een omelet. Laat de omelet afkoelen.

  2. Snij de prei in halve ringen en snij de rode pepers fijn. Meng de Bango Ketjap, het zout en de lichte sojasaus met 3 el water.

  3. Verhit de wokolie in een wok. Fruit de prei en de pepers 1 minuutje. Pers de tenen knooflook uit en voeg de knoflook toe aan de prei en pepers. Voeg de gekookte rijst toe en bak het geheel ongeveer een minuutje op hoog vuur.

  4. Blus het geheel af met het ketjap mengsel en verhit nog even goed door. Snij de omelet in reepjes en meng deze door de Nasi Goreng.

Meer heerlijke recepten