En ontvang maandelijks lekkere inspiratie
Title | Amount per Serving |
---|---|
Energie kcal | 717.83 kcal |
Eiwitten | 25.56 g |
Suikers | 5.32 g |
Vezels | 3.69 g |
Verzadigde vetten | 30.02 g |
Natrium | 1264.21 mg |
Fat Per Nutrient Basis | 48.09 g |
Snijd de sjalotten in smalle ringetjes. Snijd het onderste witte gedeelte van de citroengras doormidden. Verhit 1 eetlepel olie in een soeppan en fruit hierin de sjalotten en de citroengras. Voeg 1 eetlepel kerriepoeder, 1 geperst teentje knoflook en 1 theelepel sambal oelek toe en fruit ze kort mee.
Voeg 250 ml water en de kokosmelk toe en roer het geheel goed door. Breng aan de kook en voeg het bouillonblokje toe. Doe de deksel op de pan en laat de soep ca. 20 minuten zachtjes doorkoken. Breng op smaak met een halve theelepel vissaus.
Kook de rijstnoedels volgende de bereidingswijze op de verpakking. Snijd de tofu in blokjes. Snijd de rode peper en lente-uien in dunne ringetjes. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan, dep de tofu droog en bak deze in de hete olie krokant. Verwarm de garnalen in de soep.
Verdeel de noedels, de rode peper en lente-uiringetjes, de tofu en de taugé over 3 soepkommen en schep de hete soep erop. Garneer de soep met de koriander. Serveer de Maleisische noodlesoep direct.