En ontvang maandelijks lekkere inspiratie
Title | Amount per Serving |
---|---|
Energie kcal | 297.58 kcal |
Eiwitten | 7.52 g |
Suikers | 4.85 g |
Vezels | 2.88 g |
Verzadigde vetten | 3.14 g |
Natrium | 551.47 mg |
Fat Per Nutrient Basis | 16.46 g |
Zet voor het dipsausje een koekenpan op matig vuur en voeg ½ eetlepel wokolie toe. Bak de sesamzaadjes goudbruin.
Temper het vuur en voeg 2 uitgeperste teentjes knoflook en 1 eetlepel suiker toe. Los de suiker al roerende op. Schenk het mengsel in een schaaltje en voeg de bosui, 1½ eetlepel sojasaus, ½ eetlepel witte wijn en ½ eetlepel sesamolie toe. Roer het goed door elkaar. Zet het dipsausje apart.
Schil de aardappelen en rasp ze grof, meng goed met de gesnipperde ui, het ei en de maïzena en breng het op smaak met versgemalen peper en zout.
Verhit op een halfhoog vuur 1 eetlepel wokolie in een koekenpan. Schep volle eetlepels van het aardappelmengsel in de pan en druk de bergjes met de bolle kant van een lepel uit tot pannenkoekjes van 6-8 cm doorsnede.
Bak ze op een laag vuur in 6-7 minuten aan beide kanten goudbruin en gaar. Ga door totdat al het aardappelmengsel is opgebruikt. Houd de pannenkoekjes warm in een voorverwarmde oven van 100 °C. Dek ze af met een stuk aluminiumfolie. Serveer de pannenkoekjes met de dipssaus.