Koreaanse aardappelpannenkoekjes

Koreaanse aardappelpannenkoekjes

Deze Koreaanse aardappelpannenkoekjes worden geserveerd met een lekker dipsausje. Ze smaken heerlijk als bijgerecht bij Aziatische gerechten maar serveer ze ook eens als snackje bij de borrel! 
7 min
2
Mild

Ingrediënten

  • 1 theelepel sesamzaad
  • 1½ eetlepel Conimex Wokolie
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 theelepel donkere basterdsuiker
  • 1 bosuitje, in dunne ringetjes
  • 1½ eetlepel Conimex Sojasaus
  • ½ eetlepel witte wijn
  • ½ eetlepel sesamolie
  • 250 g aardappelen
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1 ei, losgeklopt
  • 1 eetlepel maïzena

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie kcal 297.58 kcal
Eiwitten 7.52 g
Suikers 4.85 g
Vezels 2.88 g
Verzadigde vetten 3.14 g
Natrium 551.47 mg
Fat Per Nutrient Basis 16.46 g

Bereidingswijze

  1. Zet voor het dipsausje een koekenpan op matig vuur en voeg ½ eetlepel wokolie toe. Bak de sesamzaadjes goudbruin.

  2. Temper het vuur en voeg 2 uitgeperste teentjes knoflook en 1 eetlepel suiker toe. Los de suiker al roerende op. Schenk het mengsel in een schaaltje en voeg de bosui, 1½ eetlepel sojasaus, ½ eetlepel witte wijn en ½ eetlepel sesamolie toe. Roer het goed door elkaar. Zet het dipsausje apart.

  3. Schil de aardappelen en rasp ze grof, meng goed met de gesnipperde ui, het ei en de maïzena en breng het op smaak met versgemalen peper en zout.

  4. Verhit op een halfhoog vuur 1 eetlepel wokolie in een koekenpan. Schep volle eetlepels van het aardappelmengsel in de pan en druk de bergjes met de bolle kant van een lepel uit tot pannenkoekjes van 6-8 cm doorsnede.

  5. Bak ze op een laag vuur in 6-7 minuten aan beide kanten goudbruin en gaar. Ga door totdat al het aardappelmengsel is opgebruikt. Houd de pannenkoekjes warm in een voorverwarmde oven van 100 °C. Dek ze af met een stuk aluminiumfolie. Serveer de pannenkoekjes met de dipssaus.

Meer heerlijke recepten

  • Laksa Curry met garnalen en rijstnoedels

    Een heerlijke Laksa Curry van Foodplatform Culy. De Singaporese laksa curry is superpopulair! Deze Laksa wordt gemaakt met kokosmelk, rijstnoodles, garnalen en coriander.

    • 15 min

    • 2

      people

  • Pho Bo – Vietnamese Noodle Soep

    Pho Bo Vietnamese Noodle Soep

    Met dit Vietnamese Pho Bo recept maak je een originele Vietnamese noedelsoep vol groenten en met mager rundvlees. Met Conimex Lichte Sojasaus breng je de pho bo soep heerlijk op smaak.

    • 25 min

    • 2

      people

    • Mild

  • Pompoen curry met kip

    De Wok Paste Curry, Lemongrass & Chili geeft deze curry is fris pittige smaak. Geef de curry extra pit met een lepeltje sambal.

    • 20 min

    • 4

      people

    • Kruidig,Mild