Komkommersalade

Komkommersalade

Deze komkommersalade geeft gerechten als Semoer Daging een lekker frisse twist. De citroen zorgt voor een frisse smaak en de Sambal Badjak geeft de salade wat pit. Heel gemakkelijk en bovendien heel lekker! 
3 Minutes
4

Ingrediënten

  • 2 komkommers
  • 6 eetlepels Conimex Sweet Chilisaus
  • 2 eetlepels keuken tamarinde
  • 1 eetlepel palmsuiker (of 3/4 eetlepel bruine suiker)
  • theelepel Conimex Sambal Badjak
  • 1 theelepel citroensap
  • 50 g ongezouten pinda's

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie kcal 173.43 kcal
Eiwitten 4.49 g
Suikers 13.06 g
Vezels 1.7 g
Verzadigde vetten 1.05 g
Natrium 441.58 mg
Fat Per Nutrient Basis 6.74 g

Bereidingswijze

  1. Verwijder de zaadjes uit de komkommer en snij de komkommer in blokjes (ca. 1 ½ bij 1 ½ cm). En hak de pinda’s fijn.

  2. Meng vervolgens alle ingrediënten, behalve de pinda’s, in een kom en roer dit goed door.

  3. Strooi de fijngehakte pinda’s over het gerecht.

Meer heerlijke recepten