Thaise Groene Curry met bloemkool en rode ui

Heerlijke groene curry met bloemkool en rode ui. Extra lekker door Conimex Thaise Groene Curry, een geconcentreerde licht pittige kruidenpasta op basis van groene pepers, limoenblad, laos, komijn en koriander. 
20 Minutes
3
Kruidig

Ingrediënten

  • 4 el Conimex Wokolie
  • 250 g kipfilet (in blokjes)
  • 90 g Conimex Groene Curry Paste
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 kleine bloemkool
  • 2 rode uien
  • 225 g pandanrijst

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie kcal 712.436 kcal
Eiwitten 28.318 g
Suikers 6.309 g
Vezels 3.965 g
Verzadigde vetten 14.441 g
Natrium 63.509 mg
Fat Per Nutrient Basis 33.359 g

Bereidingswijze

  1. Snij de bloemkool in kleine roosje en kook deze in ruim kokend water even kort voor. Spoel ze koud en laat de roosjes dan goed uitlekken. Dep ze daarna droog met keukenpapier. Snij de uien in halve ringen.

  2. Verhit 2 eetlepels olie in een wok of koekenpan en bak de kip goudbruin, voeg de uien en bloemkool toe en bak deze nog 3 minuten mee. Zet het vuur laag en voeg de currypaste, kokosmelk en 100 ml water toe. Breng de curry al roerende aan de kook en laat 2-3 minuten zachtjes koken.

  3. Serveer de curry met de gekookte rijst.

Meer heerlijke recepten