Kip Kerrie met bloemkool en rode ui

Kip Kerrie met rijst, bloemkool en rode ui

Oosters kerrie kip recept. in wok olie gebakken kip bereid met Conimex Mix voor Kip Kerrie Madras met bloemkool, rode uien en grof gehakte verse peterselie. Geserveerd met witte rijst. Lekker met cassave kroepoek. 
20 min
4
Kruidig

Ingrediënten

  • 400 gram rijst
  • 500 gram kipfilet
  • 1 pak Conimex mix voor Kip Kerrie Madras
  • 600 gram bloemkoolroosjes
  • 4 eetlepels Conimex Wok Olie
  • 2 rode uien
  • 4 eetlepels grof gehakt peterselie

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie kcal 705.74 kcal
Eiwitten 41.14 g
Suikers 7.2 g
Vezels 8.79 g
Verzadigde vetten 3.45 g
Natrium 1999.26 mg
Fat Per Nutrient Basis 17.87 g

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet en laten uitlekken. Snijd de kip in stukjes. Meng de marinademix (uit het pakje) met 3 el Conimex Wok Olie. Voeg de stukjes kip toe en marineer 5 min.

  2. Kook ondertussen de bloemkool 5 min. in ruim kokend water. Afgieten en goed laten uitlekken. Pel en snijd de uien in ringen.

  3. Verhit een wok, voeg 1 eetlepel wok olie toe en roerbak de stukjes gemarineerde kip 5 min. Voeg de bloemkoolroosjes en de ui toe en wok nog 5 min. Roer de sausmix (uit het pak) en 300 ml koud water erdoor. Breng aan de kook en kook 1 min. op een laag vuur. Schep de peterselie erdoor.

  4. Schep de rijst op 4 borden en verdeel de Kerrie Kip met bloemkool en rode ui erover.

Meer heerlijke recepten

  • Laksa Curry met garnalen en rijstnoedels

    Een heerlijke Laksa Curry van Foodplatform Culy. De Singaporese laksa curry is superpopulair! Deze Laksa wordt gemaakt met kokosmelk, rijstnoodles, garnalen en coriander.

    • 15 min

    • 2

      people

  • Pho Bo – Vietnamese Noodle Soep

    Pho Bo Vietnamese Noodle Soep

    Met dit Vietnamese Pho Bo recept maak je een originele Vietnamese noedelsoep vol groenten en met mager rundvlees. Met Conimex Lichte Sojasaus breng je de pho bo soep heerlijk op smaak.

    • 25 min

    • 2

      people

    • Mild

  • Pompoen curry met kip

    De Wok Paste Curry, Lemongrass & Chili geeft deze curry is fris pittige smaak. Geef de curry extra pit met een lepeltje sambal.

    • 20 min

    • 4

      people

    • Kruidig,Mild