Thaise Gele Curry met kip, courgette en gele paprika

Heerlijke Thaise Gele Curry met kip, courgette en gele paprika. Extra lekker door de Conimex Gele Curry, met een intense en volle smaak afkomstig van heerlijke kruiden en specerijen zoals citroengras, knoflook, ui en laos. 
15 Minutes
3
Kruidig

Ingrediënten

  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 250 g kipfilet in blokjes
  • 90 g Conimex Gele Curry Paste
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 courgette
  • 1 rode ui
  • 1 gele paprika
  • 225 g pandanrijst

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie kcal 643.164 kcal
Eiwitten 28.422 g
Suikers 8.263 g
Vezels 3.569 g
Verzadigde vetten 13.05 g
Natrium 60.863 mg
Fat Per Nutrient Basis 25.365 g

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst. Halveer de courgette in de lengte en snij deze dan in plakken van ongeveer een 1cm dik. Snij de paprika in stukjes van 1 bij 2 cm en de ui in halve ringen.

  2. Verhit 2 eetlepels olie in een wok of koekenpan en bak de kip goudbruin, voeg de uien, courgette en paprika toe en bak deze nog 3-4 minuten mee. Zet het vuur laag en voeg de currypaste, kokosmelk en 100 ml water toe. Breng de curry al roerende aan de kook en laat 2-3 minuten zachtjes koken.

  3. Serveer de curry met de gekookte rijst.

Meer heerlijke recepten