Ramen – Japanse noedelsoep

Japanse noedelsoep of ramen

Zelf Japanse noedelsoep of ramen maken? Met dit recept maak je helemaal zelf dit Japanse gerecht. Een geurige bouillon wordt over de noedels, groenten en in dit geval ei geschonken. Het resultaat een verrukkelijke maaltijdsoep! Zo eenvoudig te maken en zo lekker. En het leuke is je kunt naar hartelust variëren met deze Japanse noedelsoep. Trek in vis? Dan vervang je het ei door dunne reepjes verse vis. Liever vlees? Dunne plakjes biefstuk doen het ook heel goed in zo'n lekkere Japanse ramen! 
35 Minutes
3
Mild en kindvriendelijk

Ingrediënten

  • 1 groentebouillonblokje
  • 2 eetlepels Conimex Sojasaus
  • 4 plakjes verse gemberwortel
  • 1 teentje knoflook, geplet
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 150 g shiitakes
  • 1 baby paksoi
  • 100 g baby maïskolfjes (uit blik, uitgelekt)
  • 3 bosuitjes
  • 2 eieren
  • 2 blokken Conimex Wok Noedels

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie kcal 309.02 kcal
Eiwitten 12.52 g
Suikers 3.13 g
Vezels 3.16 g
Verzadigde vetten 4.3 g
Natrium 1027.46 mg
Fat Per Nutrient Basis 13.97 g

Bereidingswijze

  1. Breng 750 ml water met het verkruimelde bouillonblokje aan de kook. Voeg de gember, knoflook, 1 eetlepel sesamolie en 2 eetlepels sojasaus aan de bouillon toe.

  2. Snijd het onderste gedeelte van de steeltjes van shiitakes en roer de paddenstoelen door de bouillon. Laat de bouillon minimaal 30 minuten trekken.

  3. Snijd intussen de baby paksoi in repen en voeg deze bij de bouillon. Halveer de baby maïskolfjes. Snijd de bosui in dunne ringetjes. Kook de eieren 5-6 minuten in ruim water. Giet ze af en spoel ze koud. Pel de eieren en halveer ze.

  4. Kook de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking. Haal de gember en knoflook uit de bouillon. Schep de noedels in 3 kommen en verdeel vervolgens de baby paksoi, de maïskolfjes en de eieren over de kommen. Schenk de bouillon erop en strooi de bosui erover. Serveer de Japanse noedelsoep direct.

Ramen – Japanse noedelsoep

Meer heerlijke recepten

  • Pho Bo – Vietnamese Noodle Soep 30 Minutes  recipe

    Pho Bo Vietnamese Noodle Soep

    Lekkere Vietnamese soep maken met noedels? Probeer dit Pho Bo recept met Conimex lichte sojasaus!

    • CookingTime25 Minutes

    • Servings 2

      people

    • SpicinessMild

  •  20 Minutes  recipe

    Thaise Gele Curry met pompoen en tomaat

    Recept voor een heerlijke gele curry met pompoen en tomaat.

    • CookingTime15 Minutes

    • Servings 3

      people

    • SpicinessKruidig,Mild