Indonesische wok met gehaktballetjes

Indonesische wok met gehaktballetjes

Gehaktballetjes met een Aziatische twist, niet uit de pan, maar uit de wok.\r\nZo kan ’t ook. Je draait je eigen balletjes en brengt het gerecht zelf op smaak.\r\nJe kunt het zo pittig of zoet maken als je zelf wilt. Geef er je eigen draai aan. 
20 Minutes
4
Kruidig

Ingrediënten

  • 1 pak Conimex Wok Noedels
  • 1 ei
  • 1 el ketjap manis
  • 1 tl sambal manis
  • 1 el sweet chili saus
  • 1 tl Conimex Djahe
  • 1 tl Conimex Laos
  • 4 el paneermeel
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 350 g mager rundergehakt
  • 125 g tauge
  • 200 g sugarsnaps of boontjes
  • 1 paksoi
  • 2/3 flesje Conimex Woksaus Sweet & Sour 175ml
  • 1 scheutje Conimex Wokolie
  • 1 snufje zout
  • 1 rode peper
  • Conimex Kroepoek klein naturel

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie kcal 637.677 kcal
Eiwitten 31.074 g
Suikers 22.913 g
Vezels 5.05 g
Verzadigde vetten 8.723 g
Natrium 1216.73 mg
Fat Per Nutrient Basis 20.346 g

Bereidingswijze

  1. Kook de woknoedels volgens de instructies op de verpakking.

  2. Pel en snipper de ui en knoflook. Snij de rode peper in ringetjes. Snij de paksoi in kleine stukjes van ongeveer 2 cm. Halveer de sugarsnaps of boontjes.

  3. Klop het ei in een grote kom los met 1 el ketjap, 1 tl sambal, 1 el chilisaus, 1 tl djahé, 1 tl laos en een snufje zout. Voeg de ui en knoflook toe.

  4. Voeg het gehakt en 4 el paneermeel toe en kneed het geheel goed door elkaar. Draai kleine balletjes van het gehakt en zet even apart.

  5. Verhit een scheut wokolie en bak de gehaktballetjes tot ze gaar zijn. Zet apart.

  6. Doe de paksoi en de sugarsnaps in de wok. Voeg ongeveer 2/3 van de woksaus en de woknoedels toe en roer het geheel ongeveer 3 minuten door op hoog vuur. Voeg op het laatste moment de taugé en de gehaktballetjes toe.

  7. Verdeel het gerecht over de borden en garneer met rode peper. Lekker met Kroepoek Naturel.

Meer heerlijke recepten