Indonesische wok met gehaktballetjes

Indonesische wok met gehaktballetjes

Gehaktballetjes met een Aziatische twist, niet uit de pan, maar uit de wok.\r\nZo kan ’t ook. Je draait je eigen balletjes en brengt het gerecht zelf op smaak.\r\nJe kunt het zo pittig of zoet maken als je zelf wilt. Geef er je eigen draai aan. 
20 min
4
Kruidig

Ingrediënten

  • 1 pak Conimex Wok Noedels
  • 1 ei
  • 1 el ketjap manis
  • 1 tl sambal manis
  • 1 el Conimex Sweet Chilisaus
  • 1 tl Conimex Djahe
  • 1 tl Conimex Laos
  • 4 el paneermeel
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 350 g mager rundergehakt
  • 125 g tauge
  • 200 g sugarsnaps of boontjes
  • 1 paksoi
  • 2/3 flesje Conimex Woksaus Sweet & Sour 175ml 175 ml
  • 1 scheutje Conimex Wokolie
  • 1 snufje zout
  • 1 rode peper
  • Conimex Kroepoek klein naturel

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie kcal 634.47 kcal
Eiwitten 31.1 g
Suikers 22.12 g
Vezels 4.92 g
Verzadigde vetten 8.72 g
Natrium 1226.31 mg
Fat Per Nutrient Basis 20.35 g

Bereidingswijze

  1. Kook de woknoedels volgens de instructies op de verpakking.

  2. Pel en snipper de ui en knoflook. Snij de rode peper in ringetjes. Snij de paksoi in kleine stukjes van ongeveer 2 cm. Halveer de sugarsnaps.

  3. Klop het ei in een grote kom los met 1 el ketjap, 1 tl sambal, 1 el chilisaus, 1 tl djahé, 1 tl laos en een snufje zout. Voeg de ui en knoflook toe.

  4. Voeg het gehakt en 4 el paneermeel toe en kneed het geheel goed door elkaar. Draai kleine balletjes van het gehakt en zet even apart.

  5. Verhit een scheut wokolie en bak de gehaktballetjes tot ze gaar zijn. Zet apart.

  6. Doe de paksoi en de sugarsnaps in de wok. Voeg ongeveer 2/3 van de woksaus en de woknoedels toe en roer het geheel ongeveer 3 minuten door op hoog vuur. Voeg op het laatste moment de taugé en de gehaktballetjes toe.

  7. Verdeel het gerecht over de borden en garneer met rode peper. Serveer met Kroepoek Naturel.

Meer heerlijke recepten

  • Laksa Curry met garnalen en rijstnoedels

    Een heerlijke Laksa Curry van Foodplatform Culy. De Singaporese laksa curry is superpopulair! Deze Laksa wordt gemaakt met kokosmelk, rijstnoodles, garnalen en coriander.

    • 15 min

    • 2

      people

  • Pho Bo – Vietnamese Noodle Soep

    Pho Bo Vietnamese Noodle Soep

    Met dit Vietnamese Pho Bo recept maak je een originele Vietnamese noedelsoep vol groenten en met mager rundvlees. Met Conimex Lichte Sojasaus breng je de pho bo soep heerlijk op smaak.

    • 25 min

    • 2

      people

    • Mild

  • Pompoen curry met kip

    De Wok Paste Curry, Lemongrass & Chili geeft deze curry is fris pittige smaak. Geef de curry extra pit met een lepeltje sambal.

    • 20 min

    • 4

      people

    • Kruidig,Mild