Indonesische Roedjak saus

Indonesische Roedjak saus

Indonesische Roedjak saus is eigenlijk een soort dressing voor rauwe groenten en fruit. Roedjak wordt als bijgerecht gegeten en er kunnen allerlei soorten groenten en fruit in verwerkt worden. Groene papaja, wortelreepjes, bloemkool, appel, mango, beetgaar gekookte sperziebonen, komkommer. Wat je maar voor handen hebt. Maar deze roedjak saus smaakt ook lekker bij gegrild vlees of vis! 
5 min
2
Mild

Ingrediënten

  • 1 eetlepel donkere basterdsuiker
  • 1 eetlepel Conimex Sambal Oelek
  • 1 eetlepel vissaus
  • ½ citroen, uitgeperst
  • 1 bosuitje, in dunne ringetjes

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie kcal 29.38 kcal
Eiwitten 0.83 g
Suikers 5.18 g
Vezels 0.48 g
Verzadigde vetten 0.01 g
Natrium 1045.03 mg
Fat Per Nutrient Basis 0.09 g

Bereidingswijze

  1. Doe 4 eetlepels water met 1 eetlepel basterdsuiker en 1 eetlepel sambal oelek in een klein pannetje en laat de suiker op een laag vuur oplossen.

  2. Voeg het citroensap en 1 eetlepel vissaus toe. Roer alles goed door elkaar en breng het op smaak met zout. Bestrooi de Indonesische roedjak saus met de bosui.

Meer heerlijke recepten

  • Laksa Curry met garnalen en rijstnoedels

    Een heerlijke Laksa Curry van Foodplatform Culy. De Singaporese laksa curry is superpopulair! Deze Laksa wordt gemaakt met kokosmelk, rijstnoodles, garnalen en coriander.

    • 15 min

    • 2

      people

  • Pho Bo – Vietnamese Noodle Soep

    Pho Bo Vietnamese Noodle Soep

    Met dit Vietnamese Pho Bo recept maak je een originele Vietnamese noedelsoep vol groenten en met mager rundvlees. Met Conimex Lichte Sojasaus breng je de pho bo soep heerlijk op smaak.

    • 25 min

    • 2

      people

    • Mild

  • Pompoen curry met kip

    De Wok Paste Curry, Lemongrass & Chili geeft deze curry is fris pittige smaak. Geef de curry extra pit met een lepeltje sambal.

    • 20 min

    • 4

      people

    • Kruidig,Mild