Indonesische Roedjak saus

Indonesische Roedjak saus

Indonesische Roedjak saus is eigenlijk een soort dressing voor rauwe groenten en fruit. Roedjak wordt als bijgerecht gegeten en er kunnen allerlei soorten groenten en fruit in verwerkt worden. Groene papaja, wortelreepjes, bloemkool, appel, mango, beetgaar gekookte sperziebonen, komkommer. Wat je maar voor handen hebt. Maar deze roedjak saus smaakt ook lekker bij gegrild vlees of vis! 
5 Minutes
2
Mild

Ingrediënten

  • 1 eetlepel donkere basterdsuiker
  • 1 eetlepel Conimex Sambal Oelek
  • 1 eetlepel vissaus
  • ½ citroen, uitgeperst
  • 1 bosuitje, in dunne ringetjes

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie kcal 29.38 kcal
Eiwitten 0.83 g
Suikers 5.18 g
Vezels 0.48 g
Verzadigde vetten 0.01 g
Natrium 1045.03 mg
Fat Per Nutrient Basis 0.09 g

Bereidingswijze

  1. Doe 4 eetlepels water met 1 eetlepel basterdsuiker en 1 eetlepel sambal oelek in een klein pannetje en laat de suiker op een laag vuur oplossen.

  2. Voeg het citroensap en 1 eetlepel vissaus toe. Roer alles goed door elkaar en breng het op smaak met zout. Bestrooi de Indonesische roedjak saus met de bosui.

Meer heerlijke recepten

  • Pho Bo – Vietnamese Noodle Soep

    Pho Bo Vietnamese Noodle Soep

    Lekkere Vietnamese soep maken met noedels? Probeer dit Pho Bo recept met Conimex lichte sojasaus!

    • 25 Minutes

    • 2

      people

    • Mild

  • Pumpkin and Chicken Curry

    Pompoen curry met kip

    De Wok Paste Curry, Lemongrass & Chili geeft deze curry een fris-pittige smaak. Geef de curry extra pit met een lepeltje sambal.

    • 20 Minutes

    • 4

      people

    • Kruidig,Mild