Chinese Bami met rode ui en champignons

Indonesische bami met rode ui en champignons

Van de Indonesische recepten worden die van bami en nasi wel het meest gemaakt. Deze lekkere geroerbakte bami met bamivlees, rode ui, champignons, selderij en taugé staat in 20 minuten op tafel. Door het toevoegen van de Conimex boemboe Bahmi Goreng krijgt dit gerecht een heerlijke kruidige smaak. De Sambal Badjak maar dit gerecht lekker pittig. 
15 min
4
Kruidig

Ingrediënten

  • 250 gram Conimex Eiermie
  • 3 rode uien
  • 350 gram champignons
  • 3 eetlepels Conimex Wok Olie
  • 200 gram bamivlees
  • 1 bakje Conimex Boemboe Bami Goreng
  • 150 gram tauge
  • 8 eetlepels selderij
  • 1 theelepel Conimex Sambal Badjak
  • 4 eetlepels Conimex Gebakken Uitjes

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie kcal 540.08 kcal
Eiwitten 24.72 g
Suikers 14.46 g
Vezels 5.8 g
Verzadigde vetten 4.41 g
Natrium 1019.14 mg
Fat Per Nutrient Basis 20.0 g

Bereidingswijze

  1. Kook de bami volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.

  2. Pel en snijd de uien ondertussen in kleine partjes. Snijd de champignons in vieren.

  3. Verwarm een wok op hoog vuur, voeg een scheutje wok olie toe en wok de uien 3 min. Voeg het bamivlees toe en roerbak ca. 5 min. Voeg de champignons toe en wok nog 3 min. Roer de Conimex boemboe Bahmi Goreng en 100 ml water erdoor en roerbak nog 3 min. Schep de mie, de taugé en selderi erdoor. Warm goed door. Voeg voor een lekker pitje en kruidige smaak 1-3 tl sambal badjak toe (hoe meer hoe pittiger). Zet de sambal ook op tafel om zelf naar smaak toe te voegen.

  4. Verdeel de Indonesische bami over 4 borden of grote kommen. Schep de gebakken uitjes erover.

Meer heerlijke recepten

  • Laksa Curry met garnalen en rijstnoedels

    Een heerlijke Laksa Curry van Foodplatform Culy. De Singaporese laksa curry is superpopulair! Deze Laksa wordt gemaakt met kokosmelk, rijstnoodles, garnalen en coriander.

    • 15 min

    • 2

      people

  • Pho Bo – Vietnamese Noodle Soep

    Pho Bo Vietnamese Noodle Soep

    Met dit Vietnamese Pho Bo recept maak je een originele Vietnamese noedelsoep vol groenten en met mager rundvlees. Met Conimex Lichte Sojasaus breng je de pho bo soep heerlijk op smaak.

    • 25 min

    • 2

      people

    • Mild

  • Pompoen curry met kip

    De Wok Paste Curry, Lemongrass & Chili geeft deze curry is fris pittige smaak. Geef de curry extra pit met een lepeltje sambal.

    • 20 min

    • 4

      people

    • Kruidig,Mild