Ikan Bakar Pedis

Ikan Bakar Pedis Pittige Gegrilde Vis

Dit gerecht is heel populair in Indonesië. Door de makreelfilet op deze wijze te bereiden blijft de vis lekker sappig. Voor authentieke smaak gebruik je bananenbladeren in plaats van aluminium folie. Ook heel geschikt voor op de barbecue! 
20 Minutes
4

Ingrediënten

  • 1/2 eetlepel Conimex Sambal Brandal
  • 1 eetlepel Conimex Ketjap Manis
  • 1 eetlepel Conimex Wokolie
  • 6 makreelfllet
  • 300 g witte rijst

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie kcal 646.45 kcal
Eiwitten 36.65 g
Suikers 2.02 g
Vezels 1.0 g
Verzadigde vetten 6.2 g
Natrium 387.39 mg
Fat Per Nutrient Basis 27.32 g

Bereidingswijze

  1. Meng 1 eetlepel ketjap manis, een halve eetlepel sambal en 1 eetlepel olie in een kom en marineer de visfilets met dit mengsel. Marineer de visfilets minimaal een half uur, het liefst langer.

  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de gemarineerde makreelfilets op een stuk aluminiumfolie (ca. 30 bij 30 cm) en vouw deze dicht. Gaar de makreelfiles pakketjes ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven of op de BBQ.

  3. Kook gelijktijdig de rijst volgens de bereidingswijze. Serveer de ikan bakar pedis met rijst.

Meer heerlijke recepten