Gesmoorde Vietnamese pompoen

Gesmoorde Vietnamese pompoen

Met deze verrukkelijke gesmoorde Vietnamese pompoen zet je een bijzonder Vietnamees gerecht op tafel. Serveer dit gerecht als bijgerecht bij curries of andere Aziatische gerechten. 
15 Minutes
2
Mild

Ingrediënten

  • ½ eetlepel Conimex Wokolie
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 1 theelepel geraspte verse gemberwortel
  • 1 rode biet, gesnipperd
  • 400 g flespompoen, geschild en in blokjes van 2 cm
  • ½ eetlepel donkere basterdsuiker
  • 100 ml kippenbouillon of groentenbouillon
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 limoen, schil geraspt en uitgeperst

Bereidingswijze

  1. Verwarm een ruime koekenpan op halfhoog vuur en voeg ½ eetlepel wokolie, 1 uitgeperst teentje knoflook, 1 theelepel geraspte verse gember en de ui toe en bak alles al omscheppend 3 minuten.

  2. Voeg de pompoen en ½ eetlepel basterdsuiker toe en bak al omscheppend in ca. 6 minuten lichtbruin.

  3. Voeg de bouillon en 1 eetlepel vissaus toe en breng alles aan de kook. Temper het vuur en laat alles sudderen tot het vocht bijna helemaal is ingekookt. Schep de pompoen tijdens het inkoken regelmatig om.

  4. Druppel er vlak voor het serveren limoensap naar smaak over gesmoorde Vietnamese pompoen en garneer met limoenrasp.

Gesmoorde Vietnamese pompoen

Meer heerlijke recepten

  •  20 Minutes  recipe

    Thaise Gele Curry met pompoen en tomaat

    Recept voor een heerlijke gele curry met pompoen en tomaat.

    • CookingTime15 Minutes

    • Servings 3

      people

    • SpicinessKruidig,Mild

  • Pho Bo – Vietnamese Noodle Soep 30 Minutes  recipe

    Pho Bo Vietnamese Noodle Soep

    Lekkere Vietnamese soep maken met noedels? Probeer dit Pho Bo recept met Conimex lichte sojasaus!

    • CookingTime25 Minutes

    • Servings 2

      people

    • SpicinessMild