Gemarineerde gebakken champignons op Japanse wijze

Gemarineerde gebakken champignons

Champignons waren nog nooit zo lekker als in dit gerecht voor gemarineerde gebakken champignons! De Aziatische smaakmakers van Conimex maken het bereiden van deze lekkere champignons erg makkelijk. Lekker bij een noedelsalade of een poke bowl! 
3 Minutes
2
Mild

Ingrediënten

  • 1 eetlepel Conimex Wokolie
  • 400 g champignons, in vieren
  • 1 eetlepel geraspte verse gemberwortel
  • 100 ml Conimex Sojasaus
  • 2 limoenen, schil geraspt en uitgeperst
  • 1 stengel citroengras, gekneusd
  • 3 takjes munt
  • 3 takjes koriander

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie kcal 149.854 kcal
Eiwitten 9.171 g
Suikers 4.426 g
Vezels 5.006 g
Verzadigde vetten 1.301 g
Natrium 2112.733 mg
Fat Per Nutrient Basis 7.428 g

Bereidingswijze

  1. Zet een wok op hoog vuur en schenk 1 eetlepel wokolie in de pan. Roerbak de champignons totdat ze beginnen te kleuren. Temper het vuur en roerbak 1 eetlepel gember paste mee. Blus het af met 100 ml sojasaus en voeg de rasp en sap van de limoenen, het citroengras, de munt en koriander toe en laat ca. 3 minuten zachtjes pruttelen.

  2. Doe alles over in een schaal en laat in de koelkast afkoelen en op smaak komen. Neem eventueel de kruidentakjes en de sereh vlak voor het serveren uit de schaal. Serveer ze bij een poke bowl of in een noedelsalade. Of geef de gemarineerd gebakken champignons warm bij een Miso ramen of Pho soep.

Meer heerlijke recepten

  • Pho Bo – Vietnamese Noodle Soep

    Pho Bo Vietnamese Noodle Soep

    Lekkere Vietnamese soep maken met noedels? Probeer dit Pho Bo recept met Conimex lichte sojasaus!

    • 25 Minutes

    • 2

      people

    • Mild

  • Pumpkin and Chicken Curry

    Pompoen curry met kip

    De Wok Paste Curry, Lemongrass & Chili geeft deze curry een fris-pittige smaak. Geef de curry extra pit met een lepeltje sambal.

    • 20 Minutes

    • 4

      people

    • Kruidig,Mild