Fresh Spring Rolls – Vietnamese Loempiaatjes

Fresh Summer Rolls Vietnamese Loempiaatjes

Heb je altijd al een keer zelf summer rolls willen maken? Met dit summer rolls recept maak je helemaal zelf van die verrukkelijke Vietnamese loempiaatjes. Spring rolls zijn alom bekender dan summer rolls. Het verschil is dat spring rolls gefrituurd zijn en summer rolls vers zijn. Maak fresh summer rolls als hartig tussendoortje, voor bij een picknick of als borrelhapje. Of maak Vietnamese loempiaatjes als onderdeel van een uitgebreide Aziatische maaltijd. 
10 Minutes
12
Mild

Ingrediënten

  • 2 sjalotten
  • 1 eetlepel wok olie
  • 1 teentje knoflook, gepeld
  • 3 theelepels donkerbruine basterdsuiker
  • 3 eetlepels Conimex Woksaus Hoisin
  • 2 theelepels Conimex Sambal Oelek
  • 20 g pinda's
  • 45 g Conimex Rijstnoedels 2mm
  • 100 g little gem sla
  • 100 g komkommer
  • 100 g winterpeen
  • 125 g taugé
  • 12 grote ongekookte gepelde gamba's
  • 12 rijstvellen
  • 0.5 theelepel munt

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie kcal 88.56 kcal
Eiwitten 2.94 g
Suikers 3.16 g
Vezels 0.97 g
Verzadigde vetten 0.39 g
Natrium 205.2 mg
Fat Per Nutrient Basis 2.21 g

Bereidingswijze

  1. Pel en hak de sjalotten en hak ze fijn. Verwarm voor de dipsaus 1 eetlepel wokolie in een kleine steelpan. Fruit de sjalotten en de uitgeperste knoflook. Voeg de basterdsuiker toe en fruit kort mee.

  2. Voeg 3 eetlepels hoisin woksaus en 2 theelepels sambal oelek toe en roer het goed door. Kook de saus 5 minuten door totdat deze iets ingedikt is, neem de pan van het vuur. Laat de saus afkoelen en hak intussen de pinda's. Schep de pinda's door de afgekoelde saus.

  3. Kook de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel ze koud. Snijd de sla, komkommer en winterpeen in dunne reepjes en meng ze samen met de taugé in een kom. Blancheer de gamba's kort in kokend water en spoel koud.

  4. Leg 1 rijstvel 30 sec. in een grote schaal met lauwwarm water. Spreid het vel voorzichtig uit op een snijplank en zorg dat het vel helemaal vlak ligt. Leg op het rijstvel onderaan in het midden (ong. 2 cm van de rand) 2 halve gamba’s. Leg hierop wat gekookte rijstnoedels, wat van de gemengde groenten en wat gehakte munt. Vouw de zijkanten naar binnen en rol vanaf de korte kant de spring roll verder strak op. Maak op dezelfde wijze nog 11 spring rolls.

  5. Serveer met de dipsaus.

Meer heerlijke recepten