En ontvang maandelijks lekkere inspiratie
Title | Amount per Serving |
---|---|
Energie kcal | 88.56 kcal |
Eiwitten | 2.94 g |
Suikers | 3.16 g |
Vezels | 0.97 g |
Verzadigde vetten | 0.39 g |
Natrium | 205.2 mg |
Fat Per Nutrient Basis | 2.21 g |
Pel en hak de sjalotten en hak ze fijn. Verwarm voor de dipsaus 1 eetlepel wokolie in een kleine steelpan. Fruit de sjalotten en de uitgeperste knoflook. Voeg de basterdsuiker toe en fruit kort mee.
Voeg 3 eetlepels hoisin woksaus en 2 theelepels sambal oelek toe en roer het goed door. Kook de saus 5 minuten door totdat deze iets ingedikt is, neem de pan van het vuur. Laat de saus afkoelen en hak intussen de pinda's. Schep de pinda's door de afgekoelde saus.
Kook de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel ze koud. Snijd de sla, komkommer en winterpeen in dunne reepjes en meng ze samen met de taugé in een kom. Blancheer de gamba's kort in kokend water en spoel koud.
Leg 1 rijstvel 30 sec. in een grote schaal met lauwwarm water. Spreid het vel voorzichtig uit op een snijplank en zorg dat het vel helemaal vlak ligt. Leg op het rijstvel onderaan in het midden (ong. 2 cm van de rand) 2 halve gamba’s. Leg hierop wat gekookte rijstnoedels, wat van de gemengde groenten en wat gehakte munt. Vouw de zijkanten naar binnen en rol vanaf de korte kant de spring roll verder strak op. Maak op dezelfde wijze nog 11 spring rolls.
Serveer met de dipsaus.