Dim Sum – gebakken Wonton

Dim Sum

Dim Sum zijn gefrituurde en gestoomde heerlijke kleine hapjes uit de zuidelijke Chinese keuken. Maak dim sum eenvoudig zelf met dit recept! Lekker als hartige snack, of serveer deze wontons als voorgerecht bij een Chinese maaltijd. 
20 Minutes
4
Mild en kindvriendelijk

Ingrediënten

  • ± 25 ronde wontonvellen (diepvries)
  • 2 lente-uien
  • 10 g verse gemberwortel
  • 250 g varkensgehakt
  • 3 eetlepels Conimex Sojasaus
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 0.5 theelepel zout
  • 1 theelepel suiker
  • 3 eetlepels Conimex Wokolie

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie kcal 415.964 kcal
Eiwitten 18.602 g
Suikers 2.17 g
Vezels 1.141 g
Verzadigde vetten 4.985 g
Natrium 1196.838 mg
Fat Per Nutrient Basis 23.654 g

Bereidingswijze

  1. Laat de wontonvellen ontdooien. Snijd de lente-ui fijn en schil en rasp de gemberwortel. Meng 2/3 deel van de lente-ui met de gember, het gehakt, 1 eetlepel lichte sojasaus, 1 eetlepel sesamolie en een halve theelepel zout in een ruime kom door elkaar. Vul de spuitzak met het gehaktmengsel.

  2. Meng voor de dipsaus 2 eetlepels Conimex sojasaus, 1 eetlepel sesamolie en 1 theelepel suiker door elkaar.

  3. Verdeel de wontonvellen over het aanrecht en spuit een beetje van het gehaktmengsel op ieder vel. Maak de randen nat met wat water en vouw ze vervolgens dicht. Druk de randen goed aan.

  4. Breng ruim water aan de kook en kook de dim sum met 3 tegelijk 3-4 min. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en dep ze droog. Verhit vervolgens 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de dim sum daarna per 3-4 tegelijk aan beide kanten goudbruin. Voeg zo nodig tussendoor extra olie toe.

  5. Garneer de dim sum met de rest van de lente-ui en serveer met de dipsaus.

Meer heerlijke recepten

  • Pho Bo – Vietnamese Noodle Soep

    Pho Bo Vietnamese Noodle Soep

    Lekkere Vietnamese soep maken met noedels? Probeer dit Pho Bo recept met Conimex lichte sojasaus!

    • 25 Minutes

    • 2

      people

    • Mild

  • Pumpkin and Chicken Curry

    Pompoen curry met kip

    De Wok Paste Curry, Lemongrass & Chili geeft deze curry een fris-pittige smaak. Geef de curry extra pit met een lepeltje sambal.

    • 20 Minutes

    • 4

      people

    • Kruidig,Mild