En ontvang maandelijks lekkere inspiratie
Title | Amount per Serving |
---|---|
Energie kcal | 415.96 kcal |
Eiwitten | 18.6 g |
Suikers | 2.17 g |
Vezels | 1.14 g |
Verzadigde vetten | 4.98 g |
Natrium | 1196.84 mg |
Fat Per Nutrient Basis | 23.65 g |
Laat de wontonvellen ontdooien. Snijd de lente-ui fijn en schil en rasp de gemberwortel. Meng 2/3 deel van de lente-ui met de gember, het gehakt, 1 eetlepel lichte sojasaus, 1 eetlepel sesamolie en een halve theelepel zout in een ruime kom door elkaar. Vul de spuitzak met het gehaktmengsel.
Meng voor de dipsaus 2 eetlepels Conimex sojasaus, 1 eetlepel sesamolie en 1 theelepel suiker door elkaar.
Verdeel de wontonvellen over het aanrecht en spuit een beetje van het gehaktmengsel op ieder vel. Maak de randen nat met wat water en vouw ze vervolgens dicht. Druk de randen goed aan.
Breng ruim water aan de kook en kook de dim sum met 3 tegelijk 3-4 min. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en dep ze droog. Verhit vervolgens 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de dim sum daarna per 3-4 tegelijk aan beide kanten goudbruin. Voeg zo nodig tussendoor extra olie toe.
Garneer de dim sum met de rest van de lente-ui en serveer met de dipsaus.