Chinese kip met cashewnoten en witte rijst

Chinese kip met cashewnoten en witte rijst

Zin in een lekker Aziatisch gerecht dat in 20 minuten op tafel staat? Maak dan deze Chinese kip met cashewnoten en witte rijst. Met verse groenten en de smaakmakers van Conimex maak je dit heerlijke Chinese roerbakgerecht helemaal zelf. 
15 min
2
Mild en kindvriendelijk

Ingrediënten

  • 100 g rijst
  • 1 eetlepel Conimex Sojasaus
  • 1½ eetlepel maïzena
  • 150 g kipfilet, in reepjes van 5 cm
  • 2 eetlepels Conimex Wokolie
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1 stengel bleekselderij, in boogjes van ca. 5 mm
  • 50 g haricots verts of sperziebonen
  • 50 g bamboescheuten in blik, in reepjes
  • 1 theelepel geraspte verse gemberwortel
  • 1 eetlepel oestersaus
  • 1 theelepel sesamolie
  • 70 g cashewnoten, geroosterd

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie kcal 652.99 kcal
Eiwitten 29.58 g
Suikers 5.47 g
Vezels 4.0 g
Verzadigde vetten 5.84 g
Natrium 647.52 mg
Fat Per Nutrient Basis 32.07 g

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

  2. Roer 1 eetlepel van de maïzena met 1 eetlepel sojasaus tot een glad papje en schep het door de kip.

  3. Verhit op hoog vuur 2 eetlepels wokolie in een koekenpan en roer de kip nogmaals goed door. Bak de kip al omscheppend lichtbruin en gaar. Schep de kip uit de pan op een bord.

  4. Verhit 1 eetlepel wokolie in dezelfde pan en roerbak de ui, bleekselderij en haricots verts ca. 5 minuten. Temper het vuur en voeg dan de bamboescheuten, 1 eetlepel geraspte gember, 1 eetlepel oestersaus, 3 eetlepels water en de 1 theelepel sesamolie toe en laat alles met een deksel op de pan ca. 1 minuut zachtjes sudderen.

  5. Roer ½ eetlepel maïzena met 1 eetlepel water tot een glad papje en voeg het al roerend aan het gerecht toe. Schep de kip en de cashewnoten erdoor en warm al omscheppend goed door. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Serveer direct met de witte rijst.

Meer heerlijke recepten

  • Laksa Curry met garnalen en rijstnoedels

    Een heerlijke Laksa Curry van Foodplatform Culy. De Singaporese laksa curry is superpopulair! Deze Laksa wordt gemaakt met kokosmelk, rijstnoodles, garnalen en coriander.

    • 15 min

    • 2

      people

  • Pho Bo – Vietnamese Noodle Soep

    Pho Bo Vietnamese Noodle Soep

    Met dit Vietnamese Pho Bo recept maak je een originele Vietnamese noedelsoep vol groenten en met mager rundvlees. Met Conimex Lichte Sojasaus breng je de pho bo soep heerlijk op smaak.

    • 25 min

    • 2

      people

    • Mild

  • Pompoen curry met kip

    De Wok Paste Curry, Lemongrass & Chili geeft deze curry is fris pittige smaak. Geef de curry extra pit met een lepeltje sambal.

    • 20 min

    • 4

      people

    • Kruidig,Mild