Basis voor Boemboe

Basis voor Boemboe

Met deze Basis voor Boemboe maak je in een handomdraai de lekkerste Indonesische gerechten, zoals Semoer Daging en Ikan Bakar Pedis. Deze basis is genoeg voor meerdere porties. Het handige aan deze basis is dat hij gewoon kan worden ingevroren en kan worden gebruikt op latere momenten. 
0 Minute
4
Pittig

Ingrediënten

  • 10 citroengrasstengels
  • 2 uien
  • 6 rode pepers
  • 50 g laos wortel
  • 3 tenen geplette knoflook
  • 2 centimeter fijn gesneden verse gember

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie kcal 86.22 kcal
Eiwitten 2.36 g
Suikers 3.9 g
Vezels 6.03 g
Verzadigde vetten 0.06 g
Natrium 30.01 mg
Fat Per Nutrient Basis 0.27 g

Bereidingswijze

  1. Snijd de harde onderkant van de citroengrasstengels af (ongeveer ½ cm). Snijd vervolgens de citroengras fijn tot aan het lichtgroene gedeelte (ongeveer 8 cm).

  2. Snijd de uien en de rode peper fijn. Maak de laos wortel schoon en rasp deze met een fijne rasp.

  3. Doe alle ingrediënten samen in een blender of keukenmachine en maal de ingrediënten tot een zeer fijn mengsel. De boemboe is nu klaar voor gebruik.

Meer heerlijke recepten

  • Pho Bo – Vietnamese Noodle Soep

    Pho Bo Vietnamese Noodle Soep

    Lekkere Vietnamese soep maken met noedels? Probeer dit Pho Bo recept met Conimex lichte sojasaus!

    • 25 Minutes

    • 2

      people

    • Mild

  • Pumpkin and Chicken Curry

    Pompoen curry met kip

    De Wok Paste Curry, Lemongrass & Chili geeft deze curry een fris-pittige smaak. Geef de curry extra pit met een lepeltje sambal.

    • 20 Minutes

    • 4

      people

    • Kruidig,Mild