Bami Sweet Chili met lenteui & Seroendeng

Bami Sweet Chili met lente ui en Pinda's

Dit bami recept met rundvlees en lente ui is een zalig en frisse bami met veel kleur. De pinda's en sweet chili saus maken er een kruidige en oosterse maaltijd van. Eet smakelijk! 
20 min
4
Pittig

Ingrediënten

  • 250 g Conimex Volkoren Noodles
  • 3 paprika's (3 kleuren)
  • 1 bosje lente-uien
  • 350 g rundergehakt
  • 3 handjes pinda's
  • 3 el Conimex Sweet Chilisaus
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 200 g wortelreepjes
  • 1 zakje Conimex mix voor Bami Goreng

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie kcal 766.41 kcal
Eiwitten 36.38 g
Suikers 14.18 g
Vezels 12.86 g
Verzadigde vetten 9.86 g
Natrium 1253.62 mg
Fat Per Nutrient Basis 37.91 g

Bereidingswijze

  1. Kook de Conimex Volkoren Noodles volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken. Snijd de paprika in reepjes en de helft van de lente-uien in ringen. Hak de rest van de lente-uitjes en de pinda's fijn. Meng het rundergehakt met de pinda's, de gehakte lente-ui en 1 eetlepel Conimex sweet chilisaus.

  2. Verhit een wok, voeg 2 eetlepels Conimex wok olie toe en bak het gehakt 5 min. Roer het tussentijds telkens rustig om zodat de stukjes gehakt vrij groot blijven. Voeg vervolgens de paprika en de wortel toe en roerbak 3 min. mee. Roer de Conimex kruidenmix voor bahmi, de uienringetjes en 2 eetlepel sweet chili saus erdoor en wok 1 min. schep de mie erbij en warm goed door.

  3. Verdeel de bahmi over 4 kommen of borden.

Meer heerlijke recepten

  • Laksa Curry met garnalen en rijstnoedels

    Een heerlijke Laksa Curry van Foodplatform Culy. De Singaporese laksa curry is superpopulair! Deze Laksa wordt gemaakt met kokosmelk, rijstnoodles, garnalen en coriander.

    • 15 min

    • 2

      people

  • Pho Bo – Vietnamese Noodle Soep

    Pho Bo Vietnamese Noodle Soep

    Met dit Vietnamese Pho Bo recept maak je een originele Vietnamese noedelsoep vol groenten en met mager rundvlees. Met Conimex Lichte Sojasaus breng je de pho bo soep heerlijk op smaak.

    • 25 min

    • 2

      people

    • Mild

  • Pompoen curry met kip

    De Wok Paste Curry, Lemongrass & Chili geeft deze curry is fris pittige smaak. Geef de curry extra pit met een lepeltje sambal.

    • 20 min

    • 4

      people

    • Kruidig,Mild