Bami rames

Bami Rames

Bami Rames, een heerlijk voedzaam gerecht met veel groenten, vlees en sambal. Het is een Indonesisch gerecht dat op zichzelf bijna een mini rijsttafel is. 
30 Minutes
4
Mild

Ingrediënten

  • 350 g Conimex Volkoren Noodles
  • 1 zakje Conimex mix voor Bami Goreng
  • 4 el Conimex Sambal Oelek
  • 1 bakje Conimex Boemboe Sajoer Boontjes
  • 500 g sperzieboontjes
  • 400 g kippendijfilets
  • 1 pakket nasi-bamigroenten 450 g
  • 4 el Conimex Ketjap Marinade
  • 4 el Conimex Wokolie

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie kcal 730.882 kcal
Eiwitten 35.795 g
Suikers 17.811 g
Vezels 14.253 g
Verzadigde vetten 5.264 g
Natrium 2783.753 mg
Fat Per Nutrient Basis 25.597 g

Bereidingswijze

  1. Maak de sperziebonen schoon en halveer ze. Kook ze vervolgens beetgaar in ruim kokend water. Snij de kippendijfilet in vieren en marineer de kippendijfiletstukjes in 4 el Ketjap Manis marinade.

  2. Kook de Conimex Volkoren Noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  3. Meng de Conimex mix voor Bami Goreng met 100 ml kokend water in een kom en laat het minimaal 10 min. wellen.

  4. Verhit in een wok 2 el Conimex wokolie en roerbak hierin de sperziebonen ca. 2 min. Voeg de Conimex Boemboe Sajoer boontjes en 200 ml water toe en volg verder de aanwijzingen op de verpakking.

  5. Verhit in een koekenpan 2 el Conimex wokolie en bak hierin de gemarineerde kippendijfilet goudbruin en gaar.

  6. Verhit in een andere wok 1 el Conimex wokolie en roerbak hierin het groentepakket kort. Voeg vervolgens de gewelde mix voor Bami Goreng en de gekookte Volkoren Noodles toe en meng het geheel goed door elkaar.

  7. Serveer de Sajoer boontjes, de bami en de kip samen op een bord. Lekker met Conimex sambal Oelek.

Meer heerlijke recepten