Recipe Image 214168

Bami Goreng met spitskool en kip

Deze lekkere, licht pittige, Bami Goreng met kip maak je makkelijk zelf en is een echte klassieker. Aan dit bamigerecht voegen we een populaire groente toe. Spitskool is één van de favorieten in de Aziatische keuken. Met deze stevige groente geef je een lekkere bite aan je gerecht. Maak ’t helemaal af met een spiegeleitje, pindasaus en kroepoek.

Ingrediënten

Aantal porties

Bereidingswijze

Bereid de Volkoren Noodles volgens de instructies op de verpakking en zet deze apart.

Wel de kruidenmix met 2 el water, 1 el ketjap en 1 tl sambal.

Snij de prei in dunne ringen, de winterpeen in dunne plakjes, de spitskool in dunne reepjes en de rode peper in ringetjes.

Snij de kip in blokjes en bak deze in een scheutje wokolie. Voeg de prei, wortel en de spitskool toe en bak ongeveer 2 minuten mee. Verkruimel het bouillonblokje en voeg toe. Blus het geheel af met het kruidenmengsel. Zet het vuur lager en roer het geheel goed door. Voeg daarna de eiermie toe en meng goed door.

Bak in een andere pan 4 spiegeleieren.

Maak de pindasaus volgens de instructies op de verpakking.

Serveer de bami met een spiegeleitje, pindasaus en de Cassave Kroepoek.

Recept categorieën