Bami met spitskool

Bami Goreng met spitskool en kip

Deze lekkere, licht pittige, Bami Goreng met kip maak je makkelijk zelf en is een echte klassieker. Aan dit bamigerecht voegen we een populaire groente toe. Spitskool is één van de favorieten in de Aziatische keuken. Met deze stevige groente geef je een lekkere bite aan je gerecht. Maak ’t helemaal af met een spiegeleitje, pindasaus en kroepoek. 
20 Minutes
4
Kruidig

Ingrediënten

  • 250 g Conimex Volkoren Noodles
  • 1 zakje Conimex mix voor Bami Goreng 48 g
  • 200 g spitskool
  • 1 prei 100 g
  • 100 g winterpeen
  • 200 g kipfilet
  • 1 ui 100 g
  • 1 rode peper 35 g
  • 1 kippenbouillonblokje 10 g
  • 4 eieren
  • 4 tenen knoflook
  • 1 el Conimex ketjap manis
  • 1 tl Conimex sambal oelek
  • 2 el water
  • 1 pot Conimex pindasaus 400 g
  • Conimex cassave kroepoek 75 g

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie kcal 741.62 kcal
Eiwitten 38.43 g
Suikers 23.07 g
Vezels 12.4 g
Verzadigde vetten 4.24 g
Natrium 2168.92 mg
Fat Per Nutrient Basis 25.19 g

Bereidingswijze

  1. Bereid de Volkoren Noodles volgens de instructies op de verpakking en zet deze apart.

  2. Wel de kruidenmix met 2 el water, 1 el ketjap en 1 tl sambal.

  3. Snij de prei in dunne ringen, de winterpeen in dunne plakjes, de spitskool in dunne reepjes en de rode peper in ringetjes.

  4. Snij de kip in blokjes en bak deze in een scheutje wokolie. Voeg de prei, wortel en de spitskool toe en bak ongeveer 2 minuten mee. Verkruimel het bouillonblokje en voeg toe. Blus het geheel af met het kruidenmengsel. Zet het vuur lager en roer het geheel goed door. Voeg daarna de eiermie toe en meng goed door.

  5. Bak in een andere pan 4 spiegeleieren.

  6. Maak de pindasaus volgens de instructies op de verpakking.

  7. Serveer de bami met een spiegeleitje, pindasaus en de Cassave Kroepoek.

Meer heerlijke recepten