Bami Goreng met pittige tofuspiesjes

Deze vegetarische Bami Goreng met tofu satéspiesjes is een lekker gerecht, voor bijvoorbeeld een dagje zonder vlees. De satésaus maken is een eitje en ook de mienestjes zijn zo gekookt! De Bami Goreng kruidenmix en de hot marinade geven dit gerecht een kruidige smaak. 
20 Minutes
4
Pittig

Ingrediënten

  • 250 g Conimex Volkoren Noodles
  • 1 zakje Conimex mix voor Bami Goreng 48 g
  • 375 g Ongesneden tofu (naturel)
  • 1 zakje Conimex saté marinade mix 38 g
  • 6 el Conimex Wokolie
  • 400 g Conimex Pindasaus Mild
  • 2 tl Conimex Sambal Oelek
  • 4 lente-uitjes
  • 450 g bamigroenten
  • 8 sateprikkers
  • 1 zak kroepoek bali 75 g

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie kcal 774.356 kcal
Eiwitten 25.633 g
Suikers 34.19 g
Vezels 10.395 g
Verzadigde vetten 5.9 g
Natrium 1847.837 mg
Fat Per Nutrient Basis 34.7 g

Bereidingswijze

  1. Leg de satéprikkers 30 minuten in water.

  2. Snij de tofu in 24 gelijke blokjes van ca. 3 bij 3 cm. Marineer de tofu in de Conimex marinade volgens de bereidingswijze op de verpakking en voeg 1 tl. sambal Oelek toe. Snij de lente-ui in smalle ringetjes.

  3. Kook de Conimex Volkoren Noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  4. Rijg de gemarineerde tofublokjes op de satéprikkers. Verhit een grillpan en grill de tofuspiesjes aan beide kanten goudbruin.

  5. Verhit een wok met 2 el wokolie, en roerbak het bami groentepakket ca. 2 min. Volg verder de aanwijzingen op de verpakking.

  6. Verwarm de Conimex satésaus volgens de bereidingswijze op de verpakking en voeg 1 tl sambal Oelek toe. Serveer de tofusaté met de satésaus. Bestrooi de tofusaté met lente-ui.

  7. Serveer de tofusaté samen met de Bami Goreng en Bali kroepoek.

Meer heerlijke recepten