Bami Goreng met groenten en vlees

Bami Goreng met groenten en vlees

Wist je dat 'Bami Goreng', gebakken bami betekend in het Chinees. Goreng is de vertaling voor Gebakken. En 'Bami' is een samengesteld woord waarbij 'Ba' de vertaling is voor vlees, en 'Mi' staat voor het soort noedels dat gebruikt wordt. 
20 min
4
Kruidig

Ingrediënten

  • 250 g Conimex Volkoren Noodles
  • 1 zakje Conimex mix voor Bami Goreng
  • 300 g hamlappen
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el Conimex Wokolie
  • 500 g bamigroenten
  • 4 el Conimex Ketjap Manis
  • 1 el Conimex Sambal Oelek
  • 2 handjes pinda's

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie kcal 585.7 kcal
Eiwitten 30.87 g
Suikers 14.0 g
Vezels 9.11 g
Verzadigde vetten 4.32 g
Natrium 1811.62 mg
Fat Per Nutrient Basis 22.12 g

Bereidingswijze

  1. Snij de hamlappen in reepjes en de teentjes knoflook fijn.

  2. Kook de Conimex Volkoren Noodles volgens de aanwijzing op de verpakking.

  3. Meng de Conimex mix voor bami goreng met 1 dl kokend water.

  4. Verhit 2 el Conimex wok olie, wok de vleesreepjes ca. 4 minuten. Roer de gewelde mix en de knoflook erdoor. Voeg de bamigroenten toe en roerbak ca. 3 minuten .

  5. Roer de mix voor bami goreng en de mie door de groenten. Voeg de 4 el Conimex ketjap manis en 1 el Conimex sambal Oelek toe. En roer dit alle goed door, wok ca. 2 minuten.

  6. Serveer de bami in diepe borden, en bestrooi het gerecht met 2 handjes pinda's.

Meer heerlijke recepten

  • Laksa Curry met garnalen en rijstnoedels

    Een heerlijke Laksa Curry van Foodplatform Culy. De Singaporese laksa curry is superpopulair! Deze Laksa wordt gemaakt met kokosmelk, rijstnoodles, garnalen en coriander.

    • 15 min

    • 2

      people

  • Pho Bo – Vietnamese Noodle Soep

    Pho Bo Vietnamese Noodle Soep

    Met dit Vietnamese Pho Bo recept maak je een originele Vietnamese noedelsoep vol groenten en met mager rundvlees. Met Conimex Lichte Sojasaus breng je de pho bo soep heerlijk op smaak.

    • 25 min

    • 2

      people

    • Mild

  • Pompoen curry met kip

    De Wok Paste Curry, Lemongrass & Chili geeft deze curry is fris pittige smaak. Geef de curry extra pit met een lepeltje sambal.

    • 20 min

    • 4

      people

    • Kruidig,Mild