
Babi Pangang Krokant varkensvlees met Chinese saus
Babi Pangang is een authentiek gerecht met varkensvlees. De geroosterde of gebakken hamlappen worden geserveerd met een Chinese pangang saus. De saus kenmerkt zich door een zoetzure smaak. Babi Pangang heeft haar oorsprong in de Chinese keuken en is door immigranten meegenomen naar Indonesië.
Ingrediënten
Aantal porties
Bereidingswijze
Snij de hamlappen in reepjes. Meng het vlees met 0,5 el citroensap, 6 el Conimex ketjap manis, 2 tl gemberpoeder, 1 tl gemalen galangawortel en eventueel wat zout en peper. Laat 10 minuten marineren.
Kook de witte rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Verhit 2 el Conimex wokolie, wok het vlees op een hoog vuur gaar en krokant.
Voeg al roerende 2 dl kokend water toe aan de Conimex babi pangangsaus mix. Voeg de saus toe aan het vlees, en verwarm ca. 1 minuut mee.
Serveer de rijst, met het krokanten varkensvlees en de pangang saus.