Babi Pangang

Babi Pangang Krokant varkensvlees met Chinese saus

Babi Pangang is een authentiek gerecht met varkensvlees. De geroosterde of gebakken hamlappen worden geserveerd met een Chinese pangang saus. De saus kenmerkt zich door een zoetzure smaak. Babi Pangang heeft haar oorsprong in de Chinese keuken en is door immigranten meegenomen naar Indonesië. 
15 Minutes
4
Mild

Ingrediënten

  • 400 g witte rijst
  • 400 g hamlappen
  • 0.5 el limoensap
  • 6 el Conimex Ketjap Manis
  • 2 tl gemberpoeder
  • 1 tl gemalen galangawortel
  • 2 el Conimex Wokolie
  • 1 zakje Conimex Babi Pangangsaus

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie kcal 646.213 kcal
Eiwitten 29.616 g
Suikers 15.867 g
Vezels 1.752 g
Verzadigde vetten 4.073 g
Natrium 1323.716 mg
Fat Per Nutrient Basis 14.748 g

Bereidingswijze

  1. Snij de hamlappen in reepjes. Meng het vlees met 0,5 el citroensap, 6 el Conimex ketjap manis, 2 tl gemberpoeder, 1 tl gemalen galangawortel en eventueel wat zout en peper. Laat 10 minuten marineren.

  2. Kook de witte rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.

  3. Verhit 2 el Conimex wokolie, wok het vlees op een hoog vuur gaar en krokant.

  4. Voeg al roerende 2 dl kokend water toe aan de Conimex babi pangangsaus mix. Voeg de saus toe aan het vlees, en verwarm ca. 1 minuut mee.

  5. Serveer de rijst, met het krokanten varkensvlees en de pangang saus.

Babi Pangang

Meer heerlijke recepten

  •  20 Minutes  recipe

    Thaise Gele Curry met pompoen en tomaat

    Recept voor een heerlijke gele curry met pompoen en tomaat.

    • CookingTime15 Minutes

    • Servings 3

      people

    • SpicinessKruidig,Mild

  • Pho Bo – Vietnamese Noodle Soep 30 Minutes  recipe

    Pho Bo Vietnamese Noodle Soep

    Lekkere Vietnamese soep maken met noedels? Probeer dit Pho Bo recept met Conimex lichte sojasaus!

    • CookingTime25 Minutes

    • Servings 2

      people

    • SpicinessMild