Babi Pangang

Babi Pangang Krokant varkensvlees met Chinese saus

Babi Pangang is een authentiek gerecht met varkensvlees. De geroosterde of gebakken hamlappen worden geserveerd met een Chinese pangang saus. De saus kenmerkt zich door een zoetzure smaak. Babi Pangang heeft haar oorsprong in de Chinese keuken en is door immigranten meegenomen naar Indonesië. 
15 Minutes
4
Mild

Ingrediënten

  • 400 g witte rijst
  • 400 g hamlappen
  • 0.5 el limoensap
  • 6 el Conimex Ketjap Manis
  • 2 tl Conimex Djahe
  • 1 tl Conimex Laos
  • 2 el Conimex Wokolie
  • 1 zakje Conimex Babi Pangangsaus

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie kcal 611.93 kcal
Eiwitten 26.08 g
Suikers 16.06 g
Vezels 1.57 g
Verzadigde vetten 3.25 g
Natrium 1318.79 mg
Fat Per Nutrient Basis 12.61 g

Bereidingswijze

  1. Snij de hamlappen in reepjes. Meng het vlees met 0,5 el citroensap, 6 el Conimex ketjap manis, 2 tl Conimex djahé, 1 tl Conimex laos en eventueel wat zout en peper. Laat 10 minuten marineren.

  2. Kook de witte rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.

  3. Verhit 2 el Conimex wokolie, wok het vlees op een hoog vuur gaar en krokant.

  4. Voeg al roerende 2 dl kokend water toe aan de Conimex babi pangangsaus mix. Voeg de saus toe aan het vlees, en verwarm ca. 1 minuut mee.

  5. Serveer de rijst, met het krokanten varkensvlees en de pangang saus.

Meer heerlijke recepten

  • Pho Bo – Vietnamese Noodle Soep

    Pho Bo Vietnamese Noodle Soep

    Lekkere Vietnamese soep maken met noedels? Probeer dit Pho Bo recept met Conimex lichte sojasaus!

    • 25 Minutes

    • 2

      people

    • Mild

  • Pumpkin and Chicken Curry

    Pompoen curry met kip

    De Wok Paste Curry, Lemongrass & Chili geeft deze curry een fris-pittige smaak. Geef de curry extra pit met een lepeltje sambal.

    • 20 Minutes

    • 4

      people

    • Kruidig,Mild