En ontvang maandelijks lekkere inspiratie
Title | Amount per Serving |
---|---|
Energie kcal | 721.11 kcal |
Eiwitten | 32.09 g |
Suikers | 10.61 g |
Vezels | 1.73 g |
Verzadigde vetten | 8.63 g |
Natrium | 1682.09 mg |
Fat Per Nutrient Basis | 31.68 g |
Kook de rijst volgens de bereidingswijze en kook de eieren 8 minuten, pel deze en zet aan de kant.
Snijd intussen de varkenslappen in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm en snijd de ui in ringen. Meng de blokjes varkensvlees met 2 eetlepels maïzena. Verhit 2 eetlepels wokolie in een koekenpan en bak de blokjes varkensvlees goudbruin.
Doe de varkensblokjes over in een braadpan (met deksel) en maak de koekenpan schoon. Verhit vervolgens 2 eetlepels wokolie in de koekenpan en fruit de ui.
Rasp de gember en meng dit met 5 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel oestersaus en 4 eetlepels water.
Blus de uien af met de ketjap mengsel en breng het geheel aan de kook. Giet het mengsel, zodra het kookt, bij de varkensblokjes. Voeg de gepelde eieren toe en laat het geheel ongeveer 10 minuten stoven, met de deksel op de pan.
Haal na 10 minuten de deksel van de pan en laat geheel inkoken tot de gewenste dikte. Serveer de babi ketjap met ei met de gekookte rijst.