Babi Ketjap met hardgekookt ei

Babi ketjap met hardgekookt ei

Babi ketjap is een echt authentiek gerecht! Door onder andere de ketjap manis en oestersaus smaakt het varkensvlees zoet en zout tegelijk. De hardgekookte eieren geven het gerecht een afwisselende bite. Probeer het zelf! 
30 Minutes
4
Mild

Ingrediënten

  • 300 g witte rijst
  • 500 g magere varkenslappen
  • 2 eetlepels maizena
  • 4 eetlepels Conimex Wokolie
  • 2 cm verse gember, geschild
  • 1 ui
  • 5 eetlepels Conimex Ketjap Manis
  • 1 eetlepel Conimex Oestersaus
  • 2 eieren
  • 1 theelepel zout

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie kcal 721.11 kcal
Eiwitten 32.09 g
Suikers 10.61 g
Vezels 1.73 g
Verzadigde vetten 8.63 g
Natrium 1682.09 mg
Fat Per Nutrient Basis 31.68 g

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de bereidingswijze en kook de eieren 8 minuten, pel deze en zet aan de kant.

  2. Snijd intussen de varkenslappen in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm en snijd de ui in ringen. Meng de blokjes varkensvlees met 2 eetlepels maïzena. Verhit 2 eetlepels wokolie in een koekenpan en bak de blokjes varkensvlees goudbruin.

  3. Doe de varkensblokjes over in een braadpan (met deksel) en maak de koekenpan schoon. Verhit vervolgens 2 eetlepels wokolie in de koekenpan en fruit de ui.

  4. Rasp de gember en meng dit met 5 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel oestersaus en 4 eetlepels water.

  5. Blus de uien af met de ketjap mengsel en breng het geheel aan de kook. Giet het mengsel, zodra het kookt, bij de varkensblokjes. Voeg de gepelde eieren toe en laat het geheel ongeveer 10 minuten stoven, met de deksel op de pan.

  6. Haal na 10 minuten de deksel van de pan en laat geheel inkoken tot de gewenste dikte. Serveer de babi ketjap met ei met de gekookte rijst.

Meer heerlijke recepten

  • Pho Bo – Vietnamese Noodle Soep

    Pho Bo Vietnamese Noodle Soep

    Lekkere Vietnamese soep maken met noedels? Probeer dit Pho Bo recept met Conimex lichte sojasaus!

    • 25 Minutes

    • 2

      people

    • Mild

  • Pumpkin and Chicken Curry

    Pompoen curry met kip

    De Wok Paste Curry, Lemongrass & Chili geeft deze curry een fris-pittige smaak. Geef de curry extra pit met een lepeltje sambal.

    • 20 Minutes

    • 4

      people

    • Kruidig,Mild