Atjar

Atjar

Laten we wat vaker eten zoals ze dat in Indonesië doen. Deze heerlijke Atjar heeft een fris zoetzure smaak en is heerlijk als bijgerecht. 
130 min
4
Mild en kindvriendelijk

Ingrediënten

Groenten

  • 1 komkommer
  • 1 kleine winterpeen
  • 1 kleine bloemkool
  • 0.5 rode peper

Atjar marinade

  • 200 ml azijn
  • 4 el witte suiker
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel zout
  • 1 teentje knoflook in plakjes gesneden
  • 1 theelepel gemberpoeder

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie kcal 90.194 kcal
Eiwitten 1.504 g
Suikers 15.549 g
Vezels 1.936 g
Verzadigde vetten 0.074 g
Natrium 595.951 mg
Fat Per Nutrient Basis 0.252 g

Bereidingswijze

  1. Snijd de komkommer door de helft. Verwijder de zaadlijsten met een lepel. Snijd de komkommer daarna in plakjes van een halve cm dik.

  2. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Snijd de wortel in reepjes. Snijd de spaanse peper fijn.

  3. Doe alle groenten in een kom.

  4. Breng de azijn aan de kook. Los het suiker, het zout en de specerijen hierin op. Breng het geheel al roerend aan de kook.

  5. Meng de groenten vervolgens met de hete azijnmarinade. Laat de atjar afkoelen.

  6. Schep de afgekoelde atjar over in een pot of bakje. Laat het minimaal enkele uren marineren voordat je het serveert. Tip! Maak de atjar al de avond van te voren. Zo kan het lekker lang marineren.

  7. De atjar is enkele dagen houdbaar in de koelkast.

Gele Curry Kip 4122 square

Van restjes naar recept!

Help voedselverspilling te voorkomen! Heb je nog restjes in huis en weet je niet goed wat je ermee moet maken? Maak dan een foto van alle ingrediënten die je nog in huis hebt, dan stellen wij lekkere recepten voor waar je deze ingrediënten nog goed voor kan gebruiken.

Meer heerlijke recepten

  • Pho Bo – Vietnamese Noodle Soep

    Pho Bo Vietnamese Noodle Soep

    Lekkere Vietnamese soep maken met noedels? Probeer dit Pho Bo recept met Conimex lichte sojasaus!

    • 25 min

    • 2

      people

    • Mild

  • Pumpkin and Chicken Curry

    Pompoen curry met kip

    De Wok Paste Curry, Lemongrass & Chili geeft deze curry een fris-pittige smaak. Geef de curry extra pit met een lepeltje sambal.

    • 20 min

    • 4

      people

    • Kruidig,Mild