Vegan Kroepoek Jakarta 

75 g

Kroepoek, of origineel 'Kerupuk' in Indonesië, is niet meer weg te denken uit de Indische keuken! Deze smaakmaker is bij bijna elk Aziatisch gerecht heerlijk als bijgerecht, maar een handje kroepoek als tussendoortje kan natuurlijk ook!

Deze Jakarta kroepoek is een luchtige kroepoek op basis van plantaardige ingrediënten zoals cassave, tapioca en een heerlijke mix van groenten en kruiden.

De basis van deze kroepoek wordt gemaakt in Indonesië, op Java. Het belangrijkste ingrediënt is verse cassave. Cassave zijn wortelknollen van savanneplanten, die van oorsprong in Brazilië groeiden. Nu is cassave een onmisbaar ingrediënt in Afrikaanse en Aziatische gerechten, hoewel het in Nederland nog maar weinig wordt gegeten. Leuk feitje: Wonderbaarlijk is cassave eigenlijk giftig! Gelukkig kunnen we dit oplossen door de cassave te bakken, braden of koken.

Omdat we het belangrijk vinden dat onze ingrediënten op een verantwoorde manier worden verkregen, is onze cassave sinds mei 2019 afkomstig van Rainforest Alliance gecertificeerde boerderijen. De cassave is hierdoor verantwoord geteeld en draagt positief bij aan betere arbeidsomstandigheden en bescherming van de natuur.

We hebben het recept van onze kroepoek aangepast met aandacht voor zout, maar met net zo’n lekkere en vertrouwde smaak. De verpakking van deze veganistische Jakarta Kroepoek is recyclebaar en kan worden ingeleverd bij het plastic afval.

Lees hier alles over het project en de voortgang.

Tip: Lekker bij Gado Gado salade!

Droog bewaren.

Dit product is vegan.

Cassave 29%, tapiocabloem, zonnebloemolie, rietsuiker, prei, mierikswortel, zout, chilipeper, mineraalzout (kalium), uienpoeder, knoflookpoeder, zwarte peper, azijn, wortel, kurkuma.
per 100g
FASAT 2 g
Vetten 27 g
FIBTG 2.7 g
Koolhydraten 65 g
Suiker 10 g
ENER-KJ 2130 kJ
Zout 1.6 g
Eiwitr 1.1 g
Energie 509 kcal
ENER-COMBINED 509 kcal / 2130 kJ
 

Meer heerlijke recepten