Kroepoek Cassave 

75 g

Kroepoek, of origineel 'Kerupuk' in Indonesië, is niet meer weg te denken uit de Indische keuken! Deze smaakmaker is bij bijna elk Aziatisch gerecht heerlijk als bijgerecht, maar een handje kroepoek als tussendoortje kan natuurlijk ook!

De basis van deze kroepoek wordt gemaakt in Indonesië, op Java. Het belangrijkste ingrediënt is verse cassave. Cassave zijn wortelknollen van savanneplanten, die van oorsprong in Brazilië groeiden. Nu is cassave een onmisbaar ingrediënt in Afrikaanse en Aziatische gerechten, hoewel het in Nederland nog maar weinig wordt gegeten. Leuk feitje: wonderbaarlijk is cassave eigenlijk giftig! Gelukkig kunnen we dit oplossen door de cassave te bakken, braden of koken.

Omdat we het belangrijk vinden dat onze ingrediënten op een verantwoorde manier worden verkregen, is onze cassave sinds mei 2019 afkomstig van Rainforest Alliance gecertificeerde boerderijen. De cassave is hierdoor verantwoord geteeld en draagt positief bij aan betere arbeidsomstandigheden en bescherming van de natuur

We hebben het recept van onze kroepoek aangepast met aandacht voor zout, maar met net zo’n lekkere en vertrouwde smaak. De verpakking van deze veganistische Cassave Kroepoek is recyclebaar en kan worden ingeleverd bij het plastic afval.

Lees hier alles over het project en de voortgang.

Tip: Lekker bij Bami Goreng met Groentesaté!

Dit product is vegetarisch.

Droog bewaren.

Cassave¹ 46%, zonnebloemolie, tapiocazetmeel, rietsuiker, prei, chilipoeder, galangapoeder, zout, mineraalzout (kalium), witte peper. Kan selderij bevatten. ¹Rainforest Alliance gecertificeerd, ra.org
per 100g
Verzadigde vetten 2.2 g
Eiwitten 1.2 g
Voedingsvezel 4.6 g
Koolhydraten 66 g
Zout 1.3 g
Vetten 23 g
ENER- 483 kcal
Suiker 9.2 g
ENER-KJ 2021 kJ
Energie 483 kcal / 2021 kJ
Selderij 

Meer heerlijke recepten

  • Laksa Curry met garnalen en rijstnoedels

    Een heerlijke Laksa Curry van Foodplatform Culy. De Singaporese laksa curry is superpopulair! Deze Laksa wordt gemaakt met kokosmelk, rijstnoodles, garnalen en coriander.

    • 15 min

    • 2

      people

  • Pho Bo – Vietnamese Noodle Soep

    Pho Bo Vietnamese Noodle Soep

    Met dit Vietnamese Pho Bo recept maak je een originele Vietnamese noedelsoep vol groenten en met mager rundvlees. Met Conimex Lichte Sojasaus breng je de pho bo soep heerlijk op smaak.

    • 25 min

    • 2

      people

    • Mild

  • Pompoen curry met kip

    De Wok Paste Curry, Lemongrass & Chili geeft deze curry is fris pittige smaak. Geef de curry extra pit met een lepeltje sambal.

    • 20 min

    • 4

      people

    • Kruidig,Mild