Streetfood is ontzettend populair in Azië en vormt een onderdeel van de cultuur. Locals en toeristen genieten op straat van authentieke pad thai, curry of saté.
Het verhaal achter street Food
Het verhaal achter street Food LEES MEER
Rijst klaarmaken lijkt heel gemakkelijk, maar hier komt nog aardig wat bij kijken. Voordat je rijst kookt vraag je je misschien af ‘hoeveel rijst per persoon’?
Gebakken Uitjes zijn heerlijk als bijgerecht bij Nasi, Bami en andere Aziatische gerechten. Strooi de uitjes pas vlak voor het opdienen over het gerecht voor een lekker bite.
De gebakken uitjes zijn heerlijk over deze lekkere
Indonesië; wat een inspiratie! Op de lokale markten kiezen de Indonesiërs uit verschillende soorten verse sambals. Uitgestald in grote bakken, in porties verkocht.
Sambal Badjak is een gebakken sambal die zorgt voor een kruidige, milde smaak door de toevoeging van ui en knoflook. Deze sambal geeft een heerlijke smaak aan Aziatische gerechten maar is ook lekker in sauzen, vleesgerechten en in jus. Deze sambal is gemaakt met duurzaam geteelde chilipepers, volgens authentiek recept.
Indonesië; wat een inspiratie! Op de markt zie je verse Lomboks (chilipepers) verpletterd worden onder de ‘ulek’; de stamper waar Sambal Oelek zijn naam aan dankt.
Sambal Oelek is de klassieker onder de sambals en geeft een heerlijke smaak aan aziatische gerechten maar is ook lekker in soepen, sauzen en marinades. Deze sambal is gemaakt met duurzaam geteelde chilipepers, volgens authentiek recept.
Indonesië; wat een inspiratie! Op de lokale markten kiezen de Indonesiërs hun verschillende soorten verse sambals. Uitgestald in grote bakken, in porties verkocht.
Sambal Manis is een gebakken sambal met een zoete smaak en net wat milder dan de Sambal Oelek en Brandal. Gemaakt van vers gemalen lomboks (chilipepers), volgens authentiek recept. Deze sambal geeft een heerlijke smaak aan aziatische gerechten maar past ook prima bij snacks, op (pinda-)kaas, bij groenten en door de omelet. Deze sambal is gemaakt met duurzaam geteelde chilipepers, volgens authentiek recept.
Indonesië; wat een inspiratie! Op de markt zie je verse Lomboks (chilipepers) verpletterd worden onder de ‘ulek’; de stamper waar Sambal Oelek zijn naam aan dankt.
Sambal Oelek is de klassieker onder de sambals en geeft een heerlijke smaak aan aziatische gerechten maar is ook lekker in soepen, sauzen en marinades. Deze sambal is gemaakt met duurzaam geteelde chilipepers, volgens authentiek recept.
Indonesië; wat een inspiratie! Op de lokale markten kiezen de Indonesiërs hun verschillende soorten verse sambals. Uitgestald in grote bakken, in porties verkocht.
Sambal Brandal is een gebakken sambal met een pittige smaak. Gemaakt van vers gemalen lomboks (chilipepers), volgens authentiek recept. Deze sambal geeft die kleine ‘kick’ aan je aziatische maaltijd, maar doet het ook goed in sauzen, stoofpotten en stamppotten. Deze sambal is gemaakt met duurzaam geteelde chilipepers, volgens authentiek recept.