Verspil minder met Nasi Goreng

 

 

Verspil minder met Nasi Goreng

Nasi Goreng wordt in Indonesië van oudsher gemaakt met overgebleven groenten en rijst van de vorige dag. De rijst die over is wordt opgebakken en de restjes groenten worden hieraan toegevoegd. Op deze manier hoef je niets weg te gooien en kun je ook nog eens betaalbaar genieten van een heerlijke Oosterse maaltijd.

Wil jij receptinspiratie op doen en verspilling tegengaan? Download dan hieronder het gratis Conimex kookboekje met daarin heerlijke Nasi Goreng recepten met verschillende soorten groenten en diverse bijgerechten.

Ik wil graag het kookboekje ontvangen

JPEG - dish shot nasi and bijgerecht - nasi komkommer

Nasi Goreng met gewokte komkommer

Heb jij toevallig nog komkommer in je koelkast liggen? Door komkommer te wokken kun je het verwerken in een heerlijke nasi goreng. Lekker makkelijk én je hoeft dus niks te verspillen!
Klik hier voor het recept

Nasi Goreng met bloemkoolrijst

De kleurrijke nasi hiernaast maak je met bloemkool, sperzieboontjes en paprika. Maar gebruik vooral de groentes die je nog in huis hebt! Tip: Rasp de stronkjes van de bloemkool mee, zo hoef je niks weg te gooien!

Lees hier hoe je deze heerlijke nasi maakt

Soto Ajam, Indonesische kippensoep met ei en taugé
JPEG - dish shot nasi and bijgerecht - nasi spruitjes

Nasi Goreng met spruitjes en boontjes 

Ben jij niet zo’n fan van spruitjes? Dan heb je dit recept nog niet geprobeerd! Spruitjes zijn een koolsoort en hierdoor ook heerlijk in de wok. Zo geven ze een heerlijke bite aan deze nasi met spruitjes en boontjes.

Klik hier  hoe je dit recept maakt