Thuis lekker Thais maken met
de nieuwe curry’s!
Nieuw: Thaise Curry's!
NIEUW van Conimex, heerlijke authentieke Thaise Curry’s! Verkrijgbaar in een groene, rode en gele variant. De curry pasta’s zijn ontwikkeld samen met een Thaise chef en zijn gemaakt van verse ingredienten zoals citroengras, gember en laos. Dit zorgt voor een heerlijke verse en authentieke smaak, waardoor je nu eenvoudig de smaak van de Thaise keuken ook thuis kunt ervaren.
Een dagje geen vlees? Onze curry’s geven zoveel smaak aan je maaltijd, dat het ook heerlijk is met lekker veel groente. Daarnaast zijn de nieuwe Conimex Thaise Curry’s ook glutenvrij en vegan.


Groen, geel, rood: welke curry past bij jou?
De naam van een curry geeft aan welke ingrediënten er in de curry paste worden gebruikt. Zo staat groene, rode of gele curry voor de kleur van de chilipepers in het gerecht. Rode curry wordt gemaakt met rode pepers en citroengras, waardoor je een licht pittige Thaise curry krijgt. In Thailand ook wel Kaeng Phet genoemd. De rode curry van Conimex is aangenaam pittig. Houd je van wat extra spicyness? Voeg dan wat minder kokosmelk toe.
Groene curry wordt gemaakt met groene pepers en citroengras. Deze wordt in het Thais Gaeng Kiaw Wan genoemd, dit betekent letterlijk ‘zoete groene curry’. Laat je hierdoor niet misleiden, deze curry is behoorlijk pittig. De Conimex groene curry is qua pittigheid vergelijkbaar met de Conimex rode curry.
De Conimex gele curry is een mildere variant met een kerriesmaak. De gele kleur komt niet van de gele pepers, maar van de kurkuma (geelwortel) die gebruikt wordt, samen met mosterdzaad, komijn en korianderzaad. Deze curry heel lekker met groenten en kikkerewrten of zoete aardappel. Door de milde smaak is de Conimex Gele Curry toegankelijk voor het hele gezin.


Groentecurry
Een curry wordt vaak bereid met kip, maar je kunt ook vis, rund- of varkensvlees gebruiken. Liever geen of minder vlees of vis eten? Ga dan voor een vegetarische curry met veel groenten en eiwitrijke producten als tofu, kikkerewrten of cashewnoten. Tofu is gemaakt van sojabonen en goed te verwerken in een curry, omdat het lekker veel smaak opneemt. Ook is curry is een perfect gerecht om je groentelade op te ruimen en je restjes te verwerken tot een smakelijk gerecht.