Rainforest Alliance gecertificeerde cassave

 

 

Conimex Kotabaru

Rainforest Alliance cassave

We zijn super trots op het feit dat de verse cassave in alle Conimex cassave varianten vanaf april Rainforest Alliance gecertificeerd is! We zijn de eerste en enige cassave kroepoek in Europa met deze certificering.

Rainforest Alliance stelt onder andere eisen aan werkomstandigheden, om de veiligheid en gezondheid van iedereen betrokken bij het verbouwen van de cassave te garanderen. Ook garandeert het dat mensen marktconforme lonen ontvangen.

Meer informatie over Rainforest Alliance.

Verse cassave

Verse cassave is het belangrijkste ingrediënt van onze cassave kroepoek. We gebruiken de eetbare wortel van de cassaveplant. Deze wordt al jaren verbouwd in Bogor op Java.

Na ongeveer 9 maanden groei wordt de wortel uit de grond getrokken en op het land gesneden en geschild. De geschilde knol wordt later met andere ingrediënten, zoals bosui en peper, verwerkt tot cassave kroepoek.

Soto Ajam, Indonesische kippensoep met ei en taugé
Kotabaru images sustainable

Alles wordt gebruikt!

Van de cassave plant wordt ongeveer alles gebruikt! De knol natuurlijk voor onze cassave kroepoek. Maar  ook de bladeren worden gegeten. Deze kan je bereiden zoals verse spinazie. En de steel wordt weer gebruikt om nieuwe cassaveplanten uit te laten groeien.

Uit cassave groeit cassave!

Als alles van de cassave plant is afgesneden voor gebruik, wordt de steel weer gebruikt om nieuwe cassave uit te laten groeien. Je steekt simpelweg een stuk van de steel terug in de grond, en daaruit groeit een nieuwe plant! Je kan wel ongeveer vijf nieuwe cassave planten laten groeien uit de steel van één. Lekker efficiënt toch?

Sambal Goreng Telor, kruidige eieren met sambal en tomatensaus