Duurzame landbouwcode

 

 

Secondary Image

Duurzaam geteelde kokos

Conimex kokosmelk is gemaakt met duurzaam geteelde kokos. Dit betekent onder andere dat onze kokosnoten worden verbouwd op een manier die beter is voor de arbeidsomstandigheden van de boeren. Daarnaast is de opbrengst per hectare geoptimaliseerd door een efficiënte manier van werken. Ook worden er verschillende initiatieven uitgevoerd die de omgeving en haar bewoners ten goede komen.

 

Meer informatie over duurzaamheid

Teruggeven aan de samenleving

Voorbeeld van een duurzaam initiatief in de Filippijnen, waar onze kokosmelk wordt geproduceerd, is het sponsoren van studenten waardoor zij hun opleiding kunnen afmaken. Ook worden beroepen zoals lassen, bakken en schoonmaken geleerd om de bevolking te helpen een beter bestaan op te bouwen. Daarnaast dragen ze bij aan de bouw van waterpompen en toiletten in de omgeving, zodat ziektes minder kans krijgen. Allemaal dingen waardoor de bewoners in de Filippijnen rond de kokosplantage, en de werknemers hiervan, zich beter kunnen ontwikkelen.

Meer informatie over duurzaamheid

Soto Ajam, Indonesische kippensoep met ei en taugé
Secondary Image

Duurzame teelt

Het bioafval wat ontstaat bij het verwerken van onze duurzaam geteelde pepers wordt door de boeren fijngemaald, en weer uitgestrooid over het land. Zo houden ze de bodem in goede conditie voor de volgende teelt, zonder dat ze chemische stoffen nodig hebben!

Meer informatie over duurzaamheid

Sport en recreatie

We werken samen met kokosboeren die zorg dragen voor de kwaliteit van leven van hun werknemers en hun buurt. Zo worden er verschillende sporten recreatie initiatieven in de omgeving  georganiseerd. Er zijn basketbalvelden aangelegd, en worden er recreatieve activiteiten zoals tennis, boxen, moderne dans, en roeien georganiseerd.

Meer informatie over duurzaamheid

Sambal Goreng Telor, kruidige eieren met sambal en tomatensaus
Secondary Image

Biodiversiteit

Wij werken samen met peperboeren die met zorg met hun omgeving en landbouwgrond omgaan. Ze respecteren hierin de inheemse planten en dieren in de omgeving door hun akkers te omringen met bossen om voldoende ruimte te creëren voor de vele vossen, vogels, en reptielen die in de omgeving voorkomen. Zo minimaliseren ze hun impact op de natuur, en telen ze hun pepers op een duurzame manier.

Meer informatie over duurzaamheid

De Duurzame Landbouwcode

In de Duurzame Landbouwcode, Unilever Sustainable Agriculture Code (SAC), heeft Unilever haar richtlijnen vastgelegd voor duurzame landbouw. De SAC is de basis van het Duurzame Landbouwprogramma voor Conimex. De Code staat garant voor een manier van werken die beter is voor het milieu en de arbeidsomstandigheden van boeren en daarnaast de opbrengsten per hectare vergroot. In de Code zijn 12 duurzaamheidsindicatoren opgenomen waaraan boeren worden getoetst via een externe audit. Lees hier meer! 

Meer informatie over duurzaamheid

Secondary Image