Duurzame geteelde chilipepers

 

 

Secondary Image

Duurzame teelt

Het bioafval wat ontstaat bij het verwerken van onze duurzaam geteelde pepers wordt door de boeren fijngemaald, en weer uitgestrooid over het land. Zo houden ze de bodem in goede conditie voor de volgende teelt, zonder dat ze chemische stoffen nodig hebben!

Biodiversiteit

Wij werken samen met peperboeren die met zorg met hun omgeving en landbouwgrond omgaan. Ze respecteren hierin de inheemse planten en dieren in de omgeving door hun akkers te omringen met bossen om voldoende ruimte te creëren voor de vele vossen, vogels, en reptielen die in de omgeving voorkomen. Zo minimaliseren ze hun impact op de natuur, en telen ze hun pepers op een duurzame manier.

 

 

Secondary Image
Secondary Image

De Duurzame Landbouwcode

In de Duurzame Landbouwcode, Unilever Sustainable Agriculture Code (SAC), heeft Unilever haar richtlijnen vastgelegd voor duurzame landbouw. De SAC is de basis van het Duurzame Landbouwprogramma voor Conimex. De Code staat garant voor een manier van werken die beter is voor het milieu en de arbeidsomstandigheden van boeren en daarnaast de opbrengsten per hectare vergroot. In de Code zijn 12 duurzaamheidsindicatoren opgenomen waaraan boeren worden getoetst via een externe audit. Lees hier meer! 

Meer informatie over de Duurzame Landbouwcode

Sport en recreatie

We werken samen met kokosboeren die zorg dragen voor de kwaliteit van leven van hun werknemers en hun buurt. Zo worden er verschillende sporten recreatie initiatieven in de omgeving  georganiseerd. Er zijn basketbalvelden aangelegd, en worden er recreatieve activiteiten zoals tennis, boxen, moderne dans, en roeien georganiseerd.

Sambal Goreng Telor, kruidige eieren met sambal en tomatensaus