Secondary Image

Duurzame teelt

Het bioafval wat ontstaat bij het verwerken van onze duurzaam geteelde pepers wordt door de boeren fijn gemalen en weer uitgestrooid over het land. Zo houden ze de bodem in goede conditie voor de volgende teelt, zonder dat ze chemische stoffen nodig hebben!

 

Onze duurzame sambal is te herkennen aan het logo 'Met duurzaam geteelde chilipepers' zoals het hierboven is weer gegeven.

Secondary Image

Biodiversiteit

Wij werken samen met peperboeren die met zorg met hun omgeving en landbouwgrond omgaan. Ze respecteren hierin de inheemse planten en dieren in de omgeving door hun akkers te omringen met bossen om voldoende ruimte te creëren voor de vele vossen, vogels en reptielen die in de omgeving voorkomen. Zo minimaliseren ze hun impact op de natuur en telen ze hun pepers op een duurzame manier.

Secondary Image

De Duurzame Landbouwcode

In de Duurzame Landbouwcode, Unilever Sustainable Agriculture Code (SAC), heeft Unilever haar richtlijnen vastgelegd voor duurzame landbouw. De SAC is de basis van het Duurzame Landbouwprogramma voor Conimex. De Code staat garant voor een manier van werken die beter is voor het milieu en de arbeidsomstandigheden van boeren en daarnaast de opbrengsten per hectare vergroot. In de Code zijn 12 duurzaamheidsindicatoren opgenomen waaraan boeren worden getoetst via een externe audit. Lees hier meer!

Kotabaru images sustainable

Sport en recreatie

We werken samen met kokosboeren die zorg dragen voor de kwaliteit van leven van hun werknemers en hun buurt. Zo worden er verschillende sporten en andere recreatie initiatieven in de omgeving  georganiseerd. Er zijn basketbalvelden aangelegd  en er worden recreatieve activiteiten zoals tennis, boxen, moderne dans en roeien georganiseerd.

Gerelateerde artikelen

 • het-verhaal-achter-street-food - image

  Streetfood is ontzettend populair in Azië en vormt een onderdeel van de cultuur. Locals en toeristen genieten op straat van authentieke pad thai, curry of saté.

  Het verhaal achter street Food
  Het verhaal achter street Food Bekijk Meer
 • Welke rijst bij curry? - image

  Rijst klaarmaken lijkt heel gemakkelijk, maar hier komt nog aardig wat bij kijken. Voordat je rijst kookt vraag je je misschien af ‘hoeveel rijst per persoon’?

  Welke rijst bij curry?
 • Hoe maak je rode curry? - image

  Zo maak je de beste rode curry voor bij jou maaltijden.

  Hoe maak je rode curry?
  Hoe maak je rode curry? Bekijk Meer