Duurzame geteelde kokosmelk

Secondary Image

Duurzaam geteelde kokos

Conimex kokosmelk is gemaakt met duurzaam geteelde kokos, ter herkennen aan het logo wat je hierboven ziet. Dit betekent onder andere dat onze kokosnoten worden verbouwd op een manier die beter is voor de arbeidsomstandigheden van de boeren. Daarnaast is de opbrengst per hectare geoptimaliseerd door een efficiënte manier van werken. Ook worden er verschillende initiatieven uitgevoerd die de omgeving en haar bewoners ten goede komen.

 

 

De Duurzame Landbouwcode

In de Duurzame Landbouwcode, Unilever Sustainable Agriculture Code (SAC), heeft Unilever haar richtlijnen vastgelegd voor duurzame landbouw. De SAC is de basis van het Duurzame Landbouwprogramma voor Conimex. De Code staat garant voor een manier van werken die beter is voor het milieu en de arbeidsomstandigheden van boeren en daarnaast de opbrengsten per hectare vergroot. In de Code zijn 12 duurzaamheidsindicatoren opgenomen waaraan boeren worden getoetst via een externe audit. Lees hier meer! 

Meer informatie over de Duurzame Landbouwcode

Secondary Image
Secondary Image

Teruggeven aan de samenleving

Voorbeeld van een duurzaam initiatief in de Filippijnen, waar onze kokosmelk wordt geproduceerd, is het sponsoren van studenten waardoor zij hun opleiding kunnen afmaken. Ook worden beroepen zoals lassen, bakken en schoonmaken geleerd om de bevolking te helpen een beter bestaan op te bouwen. Daarnaast dragen ze bij aan de bouw van waterpompen en toiletten in de omgeving, zodat ziektes minder kans krijgen. Allemaal dingen waardoor de bewoners in de Filippijnen rond de kokosplantage, en de werknemers hiervan, zich beter kunnen ontwikkelen.

Sport en recreatie

We werken samen met kokosboeren die zorg dragen voor de kwaliteit van leven van hun werknemers en hun buurt. Zo worden er verschillende sporten recreatie initiatieven in de omgeving  georganiseerd. Er zijn basketbalvelden aangelegd  en er worden recreatieve activiteiten zoals tennis, boxen, moderne dans en roeien georganiseerd.

 

Sambal Goreng Telor, kruidige eieren met sambal en tomatensaus