Duurzaam

Wij zijn op reis om onze producten stap voor stap duurzamer te maken. De eindbestemming is 100% duurzaam geproduceerde producten. De eerste stap zijn onze sambals en kokosmelk, deze zijn sinds kort gemaakt met duurzaam geteelde pepers en kokos! Lees hier meer over onze duurzaamheidsmissie.

Duurzaam geteelde kokos Duurzaam geteelde kokos

Conimex kokosmelk is gemaakt met duurzaam geteelde kokos. Dit betekend onder andere dat onze kokosnoten worden verbouwd op een manier die beter is voor de arbeidsomstandigheden van de boeren. Daarnaast is de opbrengst per hectare geoptimaliseerd door een efficiënte manier van werken. Ook worden er verschillende initiatieven uitgevoerd die de omgeving en haar bewoners ten goede komen.

Meer informatie
Teruggeven aan de samenleving Teruggeven aan de samenleving

Voorbeeld van een duurzaam initiatief in de Filippijnen, waar onze kokosmelk wordt geproduceerd, is het sponsoren van studenten waardoor zij hun opleiding kunnen afmaken. Ook worden beroepen zoals lassen, bakken en schoonmaken geleerd om de bevolking te helpen een beter bestaan op te bouwen. Daarnaast dragen ze bij aan de bouw van waterpompen en toiletten in de omgeving, zodat ziektes minder kans krijgen. Allemaal dingen waardoor de bewoners in de Filippijnen rond de kokosplantage, en de werknemers hiervan, zich beter kunnen ontwikkelen.

Meer informatie
Duurzame teelt Duurzame teelt

Het bio-afval wat ontstaat bij het verwerken van onze duurzaam geteelde pepers wordt door de boeren fijngemaald, en weer uitgestrooid over het land. Zo houden ze de bodem in goede conditie voor de volgende teelt, zonder dat ze chemische stoffen nodig hebben!

Meer informatie
Sport en recreatie Sport en recreatie

We werken samen met kokosboeren die zorg dragen voor de kwaliteit van leven van hun werknemers en hun buurt. Zo worden er verschillende sport- en recreatie initiatieven in de omgeving georganiseerd. Er zijn basketbalvelden aangelegd, en worden er recreatieve activiteiten zoals tennis, boxen, moderne dans, en roeien georganiseerd.

Sport en recreatie
Biodiversiteit Biodiversiteit

Wij werken samen met peper-boeren die met zorg met hun omgeving en landbouwgrond omgaan. Ze respecteren hierin de inheemse planten en dieren in de omgeving door hun akkers te omringen met bossen om voldoende ruimte te creëren voor de vele vossen, vogels, en reptielen die in de omgeving voorkomen. Zo minimaliseren ze hun impact op de natuur, en telen ze hun pepers op een duurzame manier.

Meer informatie
de Duurzame Landbouwcode de Duurzame Landbouwcode

In de Duurzame Landbouwcode, de Unilever Sustainable Agriculture Code, heeft Unilever haar richtlijnen vastgelegd voor duurzame landbouw. De Code staat garant voor een manier van werken die beter is voor het milieu en de arbeidsomstandigheden van boeren en daarnaast de opbrengsten per hectare vergroot. In de Code zijn 11 duurzaamheidsindicatoren opgenomen waaraan boeren worden getoetst. Lees hier meer!

Meer informatie