Veelgestelde vragen

Conimex zorgt er sinds 1932 voor dat heerlijke Oosterse smaken in Nederland te koop zijn. Wat begonnen is in een achtertuin in Baarn met enkele producten is inmiddels uitgegroeid tot een bekend merk met meer dan 100 producten. Mocht je vragen hebben, chat dan met ons door op onderstaande button te klikken, of kijk tussen de meest gestelde vragen of je antwoord er al bij staat. 

Live chat

Veelgestelde vragen

Ik ben op zoek naar promotie-artikelen zoals pennen/stickers enzovoort

Wij moeten je helaas meedelen dat wij niet in het bezit zijn van promotieartikelen.

Ik wil graag bij Conimex werken, wat moet ik daarvoor doen?

Stuur jouw schriftelijke sollicitatie naar:

Conimex
Afdeling Personeelszaken
Postbus 160
3000 AD Rotterdam

Ik wil graag het Conimex kookboekje Wokken & Zo bestellen, kan dat?

Het Conimex kookboekje van 2008 was zo'n succes dat het helaas niet meer in de supermarkt verkrijgbaar is.
Hieronder kan je de verschillende delen downloaden en uitprinten.

Deel 1

Deel 2

Deel 3

Deel 4

Deel 5

Deel 6

Ik wil graag informatie/plaatjes e.d. voor een werkstuk/spreekbeurt/scriptie. Kunnen jullie mij iets toesturen?

Gezien de grote hoeveelheid van dergelijke verzoeken is het helaas niet mogelijk om jou informatie toe te sturen. Maar via Internet kan je erg veel informatie vinden.

Kan een Conimex-product waarvan de houdbaarheidsdatum is verlopen nog worden gebruikt?

Conimex-producten voldoen aan onze strenge kwaliteitseisen tot aan de houdbaarheidsdatum. 

Kan ik een lijst krijgen van supermarkten die een specifiek Conimex-product verkopen?

Wij leveren onze producten niet direct aan supermarkten, maar aan hun hoofdkantoor. Als supermarkten bij jou in de buurt dit product niet in hun assortiment hebben, kun je hen vragen of zij dit product voor je willen bestellen.

Wat kan ik eten wanneer ik allergisch ben?

Additieven hebben diverse functies in producten, zoals bijvoorbeeld die van stabilisator, verdikkingsmiddel, conserveermiddel of antiklontermiddel.
Unilever verkoopt met name producten met een redelijk lange houdbaarheid. Met name als we gedurende de totale houdbaarheidsperiode de productveiligheid en -kwaliteit willen blijven garanderen, dan is het gebruik van dergelijke additieven niet te voorkomen. 

Het gebruik van additieven is door de EU degelijk getest en uitgebreid onderzocht en daarmee is vastgelegd wanneer welke additieven wel en niet gebruikt mogen worden. De toegestane additieven hebben allemaal een zogenaamd E-nummer gekregen. Unilever houdt zich aan deze Europese wetgeving en zal deze E-nummers alleen gebruiken waar dit noodzakelijk is voor productkwaliteit en/of -veiligheid. Allergeniciteit is ook vastgelegd in de Europese wetgeving. Mensen zijn met name allergisch voor eiwitten.

De EU heeft vastgesteld welke allergenen expliciet op de verpakking vermeld moeten worden, omdat zij kunnen leiden tot zeer ernstige reacties bij mensen. Het is ons niet bekend dat veel mensen allergisch zijn voor E-nummers.

Voor meer informatie over E-nummers verwijzen wij je graag naar het Voedingscentrum,www.voedingscentrum.nl.

Wij hebben helaas geen lijst met producten die vrij zijn van een bepaald allergeen, aangezien deze snel achterhaald kan zijn.
Wij verwijzen u voor informatie over allergenen naar onze verpakkingen.
Wanneer één van de 14 verplicht te vermelden allergenen als ingrediënt gebruikt wordt in het product staat dit bij de ingrediëntendeclaratie op de verpakking.
Het gaat om de volgende bij de wet verplicht te vermelden allergenen: glutenbevattende granen, kippenei, vis, pinda, noten, soja, melk, inclusief lactose, schaaldieren, weekdieren, selderij, mosterd, sesamzaad, sulfiet en lupine.

Unilever kiest er voor om sporen van deze 14 allergenen ook te vermelden als deze in een product aanwezig (kunnen) zijn. Hiervoor maken we gebruik van zinnen als 'kan sporen bevatten van ...´ of 'in deze fabriek worden ook .... verwerkt.´ Als het allergeen niet op de verpakking staat, zit dit allergeen dus niet in het betreffende product.

Hoe zit het met het zoutgehalte van Conimex producten?

Unilever wil bijdragen aan een lagere zoutconsumptie in de Benelux om uiteindelijk tegen eind 2015 een zoutinname mogelijk te maken van 5 g per dag, zoals aanbevolen door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Onze eerste mijlpaal is te helpen de huidige gemiddelde zoutinname van de Benelux-bevolking te verlagen van ongeveer 9-12 g naar een tussentijds niveau van 6 g per dag - zonder in te leveren op smaak.
In de Benelux zijn aanzienlijke zoutreducties gerealiseerd: zo is in Nederland ten opzichte van 2006 het zoutgehalte van Cup-a-Soup verlaagd met gemiddeld 18%, van Unox-droge soepen met gemiddeld 17% en van Unox-bliksoepen met gemiddeld 12%.

In de Benelux werd een online Zouttest gelanceerd om consumenten bewuster te maken van hun zoutinname.

Meer informatie:  www.zouttest.nl

Wat zijn E-nummers?

E-nummers zijn stoffen die aan voedingsmiddelen worden toegevoegd om ze te verbeteren, bijvoorbeeld om de houdbaarheid ervan te kunnen garanderen. Veilige toevoegingen krijgen van de overheid een E-nummer.

Het is een garantie die aangeeft dat de overheid de stoffen gecontroleerd en veilig bevonden heeft. Ook biedt een E-nummer de zekerheid dat je er niet te veel van binnenkrijgt.

E-nummer 621 is het nummer van natriumglutamaat, ook wel bekend als MSG of ve-tsin.
Natriumglutamaat is het natriumzout van glutaminezuur, een aminozuur dat van nature aanwezig is in alle eiwitten.
E621 wordt gebruikt als natuuridentieke smaakversterker. Natirumglutamaat kan gewonnen worden uit plantaardig eiwit of door fermentatie gemaakt worden. Hierdoor is het geschikt voor alle geloofsovertuigingen en diëten.
Wanneer natirumglutamaat aanwezig is in een product, moet dit altijd vermeld worden bij de ingrediënten op de verpakking, als stofnaam of als E-nummer.

Ik vind een speciaal component erg lekker...

Het is helaas niet mogelijk componenten uit de Conimex-pakketten los te kopen.

Hoe kan ik contact opnemen met Conimex?

Je kan contact opnemen met Conimex via het contactformulier op deze website of tijdens kantooruren via het gratis telefoonnummer 0800- 0228242.

Hoe kan ik Conimex benaderen om mij te sponsoren?

Via de website www.unilever.nl kan je je sponsoringsverzoek indienen. Kies hiertoe voor 'Onze waarden' en daarna voor 'Sponsoring & partnerships'.

Staat het antwoord er niet bij?

E-mail ons je vraag en we nemen snel contact met je op.

Stel je vraag