Zoete Chinese aubergine met knoflook

Op zoek naar een lekker Chinees bijgerecht? Met deze zoete Chinese aubergine met knoflook zet je echt een heerlijk en bijzonder bijgerecht op tafel. De Chinese smaakmakers als lichte sojasaus en hoisinsaus combineren heel goed met de fris zoetzure smaak van balsamicoazijn. Een topper!

1 stem

25 min

Ingrediënten (voor 2 porties)

Bereidingswijze (voor 2 porties)

Was en snijd de aubergine in blokjes van ca. 3 cm. Verhit in een koekenpan de wokolie op halfhoog vuur en bak hierin de aubergine al omscheppend mooi bruin. Past niet alles in 1 pan bak de aubergine dan in gedeelten.

Als alles gebakken is doe het dan terug in de pan voeg 1 eetlepel knoflook paste, 2 eetlepels lichte sojasaus, 2 eetlepels hoisinsaus en 3 eetlepels balsamicozijn toe en laat alles met de deksel op de pan 15 minuten zachtjes sudderen.

Roer af en toe en neem de pan van het vuur als de aubergines zacht en gaar zijn.

Serveertip

Deze zoete Chinese aubergine met knoflook is lekker met wat witte rijst gegarneerd met fijngehakte verse koriander en bosui.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 374,0 kcal
Proteïnes 5,8 g
Suikers 29,4 g
Vezels 9,2 g
Vetten: 22,6 g
- Verzadigde vetten 4,0 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 0,0 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 0,0 mg
Sodium 1.786,6 mg

* 1 portie = 100 g