Turmeric Curry - Curry met Groene Asperges

Met deze turmeric curry zet je één van de lekkerste Aziatische gerechten op tafel. Een verrukkelijke zelfgemaakte curry met groene asperges en kip. Dit wordt vast je allerlekkerste curry recept!

2 stemmen

20 min
Kruidig

Ingrediënten (voor 2 porties)

  • 1 rode ui
  • 250 g groene asperges
  • 250 g kipfilet
  • 1 rode peper
  • 1 theelepel Conimex Black Vissaus
  • 2 eetlepels Conimex Black Oestersaus
  • 1 eetlepel palmsuiker (goela djawa) of donkere basterdsuiker
  • 2 stengels citroengras (sereh)
  • 2 eetlepels Conimex Wokolie
  • 0,5 theelepel Conimex Black Chili Paste
  • 1 theelepel Conimex Black Knoflook Paste
  • 1 theelepel kurkuma (turmeric)
  • 250 ml Conimex Kokosmelk
  • 1 eetlepel grof gesneden koriander

Bereidingswijze (voor 2 porties)

Snijd de ui in ringen. Snijd de onderkant van de asperges eraf, halveer ze en snijd ze in de lengte middendoor.

Snijd de kipfilet in reepjes. Snijd de rode peper fijn. Meng 1 theelepel vissaus, 2 eetlepels oestersaus en 1 eetlepel palmsuiker in een kom door elkaar.

Snijd het onderste (witte) gedeelte van de citroengras af en kneus deze. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan, bak hierin de ui en kipfilet al omscheppend lichtbruin. Voeg een halve theelepel chili paste en 1 theelepel knoflook paste toe en fruit ze kort mee. Voeg 1 theelepel kurkuma toe en warm deze samen met het citroengras kort mee.

Blus alles met het vissausmengsel en de kokosmelk af. Voeg 50 ml water, de rode peper en de asperges toe en kook de asperges beetgaar. Serveer de turmeric curry op een schaal. Garneer met de koriander. Lekker met witte rijst.

Serveertip

Bestrooi de turmeric curry met 40 g fijngehakte ongezouten pinda's of cashewnoten.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 551 kcal
Proteïnes 34,562 g
Suikers 13,879 g
Vezels 4,421 g
Vetten: 35,722 g
- Verzadigde vetten 20,741 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 1,27 g
Transvetten 0,012 g
Cholesterol 87,5 mg
Sodium 1277,176 mg

* 1 portie = 100 g