Tom Yam – Thaise Garnalensoep

Wil je tom yam soep maken? Dan is dit het perfecte tom yam recept. Je zet deze geurige Thaise garnalensoep in 30 minuten op tafel. Vol van smaak en een heerlijk hoofdgerecht.

14 stemmen

30 min
Pittig
Onze producten in dit recept

Ingrediënten (voor 2 porties)

Bereidingswijze (voor 2 porties)

Breng 600 ml water met het bouillonblokje aan de kook. Snijd het onderste gedeelte van de citroengras in de lengte middendoor en kneus ze. Voeg de gekneusde citroengras aan de bouillon toe.

Snijd de laos wortel in plakjes en scheur de blaadjes limoenblad middendoor. Voeg ze beide aan de bouillon toe. Meng 1 eetlepel chili paste met een theelepel wokolie en voeg deze samen met 1 theelepel suiker, een halve theelepel vissaus en 2 theelepels geraspte citroenschil toe. Laat de tom yam soep op laag vuur 18-20 min. trekken.

Halveer de gamba's en roer ze door de soep. Laat ze in 2-3 min. gaar worden. Garneer de soep met grof gesneden koriander en limoenpartjes.

Serveertip

Voor een tom yam kai, een tom yam met kip vervang je de garnalen door dunne reepjes kip.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 123,0 kcal
Proteïnes 5,2 g
Suikers 4,7 g
Vezels 0,9 g
Vetten: 7,6 g
- Verzadigde vetten 1,8 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 956,8 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 37,9 mg
Sodium 1.664,6 mg

* 1 portie = 100 g