Tom Kha Kai – Thaise Kokossoep met Kip

Met dit tom kha kai recept kan iedereen zelf zo'n lekkere Thaise kokossoep met kip maken. Met oosterse smaakmakers als laoswortel, citroengras, limoenblad, Conimex Black vissaus en verse koriander zet je een verrukkelijke Thaise tom kha kai op tafel.

1 stem

20 min
Mild

Ingrediënten (voor 2 porties)

  • 15 g laos wortel (galanga)
  • 1 rode peper
  • 2 stengels citroengras (sereh)
  • 2 blaadjes vers limoenblad (djeroek poeroet) of
  • 2 theelepels geraspte citroenschil
  • 500 ml Conimex Kokosmelk
  • 1 Knorr Kippenbouillon tabletten
  • 100 g kipfilet, in stukjes
  • 125 g champignons
  • 1 theelepel Conimex Black Vissaus
  • 1 lente-ui
  • 75 g taugé
  • 15 g verse koriander
  • 1 limoen

Bereidingswijze (voor 2 porties)

Snijd de laos in plakjes en de rode peper in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes. Snijd het onderste witte gedeelte van het citroengras in de lengte middendoor en kneus ze. Scheur de limoenblaadjes in stukjes (of rasp de citroen).

Breng 250 ml water met de kokosmelk en het bouillonblokje aan de kook. Voeg de kipfilet, de laos, het citroengras, de limoenblaadjes (of 2 theelepels geraspte citroenschil) en de rode peper toe en laat alles ca. 15 min. zachtjes doorkoken.

Snijd de champignons in vieren, voeg ze toe en kook ze 5 min. mee. Breng de soep op smaak met 1 theelepel vissaus. Snijd de lente-ui in schuine ringetjes. Verdeel de taugé over 2 kommen en schenk de tom ka kai soep erover. Garneer de soep met vers gehakte koriander en de lente-ui. Serveer met partjes limoen.

Serveertip

Tom kha kai is een pittige aromatische soep. Wil je hem minder pittig voeg dan minder rode peper toe.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 545 kcal
Proteïnes 21,564 g
Suikers 5,589 g
Vezels 8,714 g
Vetten: 40,281 g
- Verzadigde vetten 36,051 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 956,66 g
Transvetten 0,031 g
Cholesterol 35,138 mg
Sodium 1419,258 mg

* 1 portie = 100 g