Thaise visburger met venkel-sinaasappelsalade

Met zo'n lekkere Thaise visburger met venkel-sinaasappelsalade zet je een bijzonder broodje op tafel. Serveer ze als hoofdgerecht of maak er een barbecuefeestje van en rooster deze heerlijke burgers bovenop het rooster van de barbecue gaar. Ze zijn dan nog lekkerder.

0 stemmen

25 min
Mild

Ingrediënten (voor 2 porties)

Bereidingswijze (voor 2 porties)

Rasp de groene schil dun van de limoen. Hak de vis fijn en meng met 1 theelepel knoflook en 1 theelepel gember paste, de limoenrasp en eventueel versgemalen peper en zout naar smaak.

Verdeel het mengsel in tweeën, rol er balletjes van en druk ze tot platte burgers (tot ongeveer de breedte van de broodjes). Laat de visburgers 15 minuten, afgedekt met huishoudfolie, in de koelkast opstijven.

Snijd intussen de venkel en de radijsjes flinterdun. Pluk de korianderblaadjes van de steeltjes. Schil de sinaasappel dik en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Verwijder de zaadjes en de zaadlijsten uit de chilipeper en snijd de chilipeper in ringetjes.

Droog de venkel, en koriander in een theedoek en schep er de sinaasappel, chilipeper en radijs door.

Verhit 1 eetlepel wokolie in een koekenpan en bak de burgers aan beide kanten bruin en gaar. Roer intussen 40 g mayonaise met 1 theelepel Thaise groene curry paste los.

Snijd de broodjes open en rooster de beide binnenkanten in een koekenpan. Knijp wat limoensap hierover. Leg op de onderste helften van de broodjes een visburger en schep er de groene currymayonaise op. Garneer met de venkel-sinaasappelsalade.

Variaties

Deze lekkere burgers voor de Thaise visburger met venkel-sinaasappelsalade kunnen ook op de grill of barbecue bereid worden. De burgers zijn ook lekker met gewoon een tomaatje, sla en augurk. Je kan de visfilet ook heel laten, bakken, grof plukken en door de salade scheppen. Maak dan lekker croutons van het brood.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 659 kcal
Proteïnes 28,331 g
Suikers 4,174 g
Vezels 8,319 g
Vetten: 30,925 g
- Verzadigde vetten 4,056 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 3,195 g
Transvetten 0,132 g
Cholesterol 52,615 mg
Sodium 1040,348 mg

* 1 portie = 100 g