Thaise salade van groene papaya met pinda’s

Thaise salade van groene papaya met pinda’s wordt van oorsprong gemaakt met groene onrijpe papaja's. Vaak zijn papaja's die hier te koop zijn nog niet helemaal rijp. Deze kun je dan ook heel goed gebruiken voor deze lekkere salade. Probeer hem ook eens bij Hollandse kost, deze salade smaakt bijvoorbeeld ook heel erg lekker bij een balletje gehakt of vlees, kip en vis van de barbecue.

1 stem

25 min
Mild en kindvriendelijk

Ingrediënten (voor 2 porties)

  • 50 g sperziebonen, schoongemaakt en in drieën
  • 1 kleine krop ijsbergsla
  • 1 groene (onrijpe) papaja, geschild en in dunne reepjes
  • 1 eetlepel Conimex Black Chili Paste
  • 1 theelepel donkere basterdsuiker
  • 1 eetlepel Knorr Mix voor Vissaus
  • 1 limoen, uitgeperst
  • 40 g geroosterde pinda's, grof gehakt

Bereidingswijze (voor 2 porties)

Breng in een pan op hoog vuur water met zout naar smaak aan de kook. Voeg de sperziebonen toe en kook ze beetgaar. Spoel ze koud.

Snijd de sla in reepjes, was en droog ze. Meng in een grote schaal de sla en sperziebonen met de papajareepjes.

Verwarm 1 eetlepel chili paste met 1 theelepel suiker kort in een steelpan. Zet het vuur uit en voeg 1 eetlepel vissaus en het limoensap toe en roer het door elkaar.

Laat de dressing afkoelen en schep het door de salade. Bestrooi de Thaise salade van groene papaya met pinda’s.

Variaties

Deze Thaise salade van groene papaya met pinda’s is ook erg lekker met in reepjes gesneden onrijpe mango in plaats van papaja. Of vervang de papaja door wortel en/of komkommer.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 276,0 kcal
Proteïnes 7,6 g
Suikers 15,4 g
Vezels 5,1 g
Vetten: 17,1 g
- Verzadigde vetten 3,9 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 231,1 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 1,4 mg
Sodium 621,2 mg

* 1 portie = 100 g