Thaise roergebakken kip met broccoli en oestersaus

Zo'n smakelijke Thaise roergebakken kip met broccoli en oestersaus gaat er altijd wel in. En... staat in 20 minuten op tafel. Een heerlijk Aziatische roerbak voor door de weeks!

1 stem

20 min
Mild

Ingrediënten (voor 2 porties)

Bereidingswijze (voor 2 porties)

Kook de broccoli en de maïskolfjes in ruim water in 3-4 minuten beetgaar en spoel ze koud. Kook de rijst met afgepast water volgens de bereidingswijze op de verpakking gaar.

Halveer de gare baby maïskolfjes in de lengte. Verhit de wokolie in een wok op halfhoog vuur en roerbak de ui ca. 1 minuut. Voeg de 1 theelepel knoflook paste en 1 theelepel chili paste toe en warm kort mee zodat de aroma’s los komen.

Voeg de kip toe en roerbak op hoog vuur 3-4 minuten. Schep de broccoli en het wit van de bosui erdoor. Voeg 3 eetlepels oestersaus en 100 ml water toe en breng alles al roerende aan de kook.

Roer in een kommetje de maïzena met een beetje water los, voeg het aan het gerecht toe en laat het kookvocht al omscheppend binden. Verdeel de rijst over 2 borden en verdeel de roerbak over de rijst. Bestrooi met cashewnoten en bosuiringetjes.

Variaties

Deze lekkere Thaise roergebakken kip met broccoli en oestersaus kan ook heel goed met de Conimex Woknoedels gegeten worden. Ook de Conimex krokant gebakken uitjes smaken er goed bij!

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 818,0 kcal
Proteïnes 34,1 g
Suikers 11,4 g
Vezels 8,2 g
Vetten: 37,3 g
- Verzadigde vetten 6,7 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 10,9 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 52,5 mg
Sodium 1.365,7 mg

* 1 portie = 100 g