Thaise rode groentecurry met kokos

Met dit recept voor Thaise rode groentecurry met kokos zet je in 20 minuten een heerlijke Thaise curry zonder vlees op tafel. Probeer hem ook eens met stukjes kip of vis!

2 stemmen

20 min
Mild

Ingrediënten (voor 2 porties)

  • 1 eetlepel Conimex Wokolie
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1 eetlepel Conimex Thaise Rode Curry Paste
  • 1 eetlepel Conimex Black Vissaus
  • 200 ml Conimex Kokosmelk
  • 1 stengel citroengras (sereh), gekneusd
  • 100 g bloemkool, in roosjes
  • 100 g sperziebonen, schoongemaakt en gehalveerd
  • 1 rode paprika, in repen
  • 6 baby maïskolfjes, gekookt en gehalveerd
  • 1 theelepel Conimex Black Thai Basil Paste
  • 1 eetlepel limoensap

Rode currypasta zelf maken? Zo doe je dat!

  • 1 eetlepel korianderzaad
  • 2 eetlepels komijnzaad
  • 1 theelepel peperkorrels
  • 1 eetlepel Conimex Black Vissaus
  • 1 theelepel gemalen nootmuskaat
  • 3 eetlepels Conimex Black Sjalot Paste
  • 3 eetlepels Conimex Black Knoflook Paste
  • 1 stengel citroengras (sereh), fijngehakt
  • 2 theelepels geraspte limoenschil
  • 2 theelepels gemalen Indiase geelwortel (kurkuma)
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • eventueel 4 eetlepel Conimex Sambal Oelek

Bereidingswijze (voor 2 porties)

Verhit de olie op een halfhoog vuur in een pan met dikke bodem. Fruit de ui met 1 eetlepel Thaise rode curry paste al omscheppend 4 minuten.

Voeg 1 eetlepel vissaus, kokosmelk, 100 ml water en de citroengras toe en laat alles afgedekt 5 minuten zachtjes koken.

Voeg de gesneden groenten toe en stoof in 5-8 minuten gaar. Roer op het laatst 1 theelepel Thai basil paste en het limoensap erdoor en serveer direct. Lekker met een kom witte rijst.

Rode currypasta zelf maken:

Rooster in een koekenpan 1 eetlepel korianderzaad, 2 eetlepels komijnzaad en 1 theelepel peperkorrels 2 minuten op een halfhoog vuur. Schud de pan tijdens het roosteren.

Maal de geroosterde specerijen in een vijzel of blender fijn. Meng dit met de rest van de ingrediënten en vijzel of blender tot een gladde pasta.

Variaties

Maak voor deze Thaise rode groentecurry met kokos ook eens zelfde rode currypasta. Bewaar de currypasta in schone goed afsluitbare pot in de koelkast.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 613,0 kcal
Proteïnes 10,3 g
Suikers 14,5 g
Vezels 10,0 g
Vetten: 48,9 g
- Verzadigde vetten 20,1 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 1.346,1 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 0,3 mg
Sodium 5.294,5 mg

* 1 portie = 100 g