Thaise rijstnoedelsoep met ossenhaas en paksoi

Met deze verrukkelijk Thaise rijstnoedelsoep met ossenhaas en paksoi zet je een luxe maaltijdsoep op tafel. Eet de soep met stokjes en je zult er nog meer van genieten!

1 stem

30 min
Mild

Ingrediënten (voor 2 porties)

  • 1 stengel citroengras (sereh)
  • 1 limoen, schoongeboend
  • 70 g sugarsnaps
  • 1 eetlepel Conimex Wokolie
  • 1 theelepel Conimex Black Gember Paste
  • 1 theelepel Conimex Black Knoflook Paste
  • 130 ml Conimex Kokosmelk
  • ½ eetlepel Conimex Black Vissaus
  • 250 ml kippenbouillon (van een tablet)
  • 150 g ossenhaas
  • 100 g paksoi
  • ½ pak Conimex Rijstnoedels 2mm à 225 g
  • ½ eetlepel Conimex Black Thai Basil Paste
  • 20 g rode ui, in ringen
  • 40 g taugé
  • 2 bosuitjes, in dunne ringetjes

Bereidingswijze (voor 2 porties)

Hak de citroengras heel fijn. Rasp de groene schil van de limoen dun eraf en pers de vrucht uit. Kook de sugarsnaps in 3-4 minuten beetgaar en spoel ze koud. Verhit ½ eetlepel wokolie en bak de citroengras met de limoenschil op een heel laag vuur zonder te kleuren.

Voeg 1 theelepel gember paste en 1 theelepel knoflook paste toe en bak dit 1 minuut mee. Voeg het limoensap, kokosmelk, ½ eetlepel vissaus en de kippenbouillon toe. Breng alles aan de kook en zet het vuur laag.

Bak de ossenhaas op hoog vuur in ½ eetlepel olie aan beide kanten bruin. Temper het vuur en bak het vlees 6-8 minuten naar wens van binnen rood of rosé. Neem het uit de pan en laat het afgedekt met aluminiumfolie 5 minuten rusten.

Bereid intussen de rijstnoedels volgens de bereidingswijze op de verpakking. Snijd de paksoi grof. Snijd de ossenhaas in dunne plakjes.

Roer ½ eetlepel Thai basil paste door de soep. Verdeel de noedels over de kommen en leg de plakjes ossenhaas erop. Verdeel de paksoi en rode ui over de noedels en schep de soep erover. Garneer met gesneden bosui.

Variaties

Je kan ook de ossenhaas ook vervangen door entrecote of biefstuk. Houd je van wat meer pittig bak dan 4 g Conimex Black Chili Paste met de citroengras en limoenrasp mee. Garneer de Thaise rijstnoedelsoep met ossenhaas en paksoi ook eens met korianderblad.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 645,0 kcal
Proteïnes 23,3 g
Suikers 5,7 g
Vezels 4,2 g
Vetten: 34,7 g
- Verzadigde vetten 16,6 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 6,9 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 64,5 mg
Sodium 1.438,4 mg

* 1 portie = 100 g