Thaise pindasaus

Deze Thaise pindasaus heeft een verrukkelijke authentieke smaak door het gebruik van de smaakmakers van Conimex Black. In 10 minuten maak je een lekkere pittige Thaise pindasaus die heelrijk smaakt bij een sateetje, nasi, bami of bij geroosterd vlees van de barbecue!

0 stemmen

10 min
Pittig
Onze producten in dit recept

Ingrediënten (voor 2 porties)

  • ½ eetlepel Conimex Black Knoflook Paste
  • 1 eetlepel Conimex Black Gember Paste
  • ½ Conimex Black Sjalot Paste
  • 5 g citroengras (sereh), fijngehakt
  • 1 theelepel gemalen kurkuma (koenjit)
  • 100 ml Conimex Kokosmelk
  • 1 theelepel Knorr Mix voor Vissaus
  • 1 pot Conimex Black Satesaus Pikant

Bereidingswijze (voor 2 porties)

Doe ½ eetlepel knoflook, 1 eetlepel sjalot en ½ eetlepel gember paste in een steelpannetje en verwarm het op laag vuur zodat de smaken vrij komen.

Voeg dan het citroengras en de kurkuma toe en warm kort mee. Blus het af met 60 ml water, de kokosmelk en vissaus. Roer dan de satésaus erdoor en breng alles al roerende aan de kook.

Variaties

Voor deze Thaise pindasaus kun je ook voor een mildere variant gaan. Neem dan de Conimex Black Satésaus Mild.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 1.118,0 kcal
Proteïnes 16,7 g
Suikers 32,4 g
Vezels 10,6 g
Vetten: 81,7 g
- Verzadigde vetten 19,6 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 74,3 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 0,5 mg
Sodium 5.245,4 mg

* 1 portie = 100 g