Thaise Nam Prik Pla Thuu - Thaise vissaus dip met chili

Thaise Nam Prik Pla Thuu of Thaise vissaus dip met chili is een pittige dip die erg lekker smaakt bij springroll's en loempia's. Een prima saus op bij ene Aziatische maaltijd te serveren.

0 stemmen

10 min
Pittig
Onze producten in dit recept

Ingrediënten (voor 2 porties)

  • 2 eetlepels Conimex Black Chili Paste
  • 1 eetlepel Conimex Black Knoflook Paste
  • 2 eetlepels Conimex Black Vissaus
  • 1 limoen, uitgeperst
  • 4 worteltjes, fijngeraspt
  • 3 - 4 eetlepels fijngehakt korianderblad

Bereidingswijze (voor 2 porties)

Doe 2 eetlepels chili paste en 1 eetlepel knoflook paste in een klein steelpannetje en verwarm het zachtjes op laag vuur tot het begint te smelten. Meng het dan met de rest van de ingrediënten en laat het afkoelen.

Variaties

Deze Thaise vissaus dip met chili is ook een heerlijke saus om je vis in te marineren en daarna zachtjes in te garen. Je kan de koriander ook vervangen door wat Conimex Black Thaise Basil paste of peterselie.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 131,0 kcal
Proteïnes 2,1 g
Suikers 5,0 g
Vezels 1,0 g
Vetten: 11,0 g
- Verzadigde vetten 2,0 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 0,1 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 0,0 mg
Sodium 2.904,7 mg

* 1 portie = 100 g