Thaise Nam Prik Pla Thuu – Geroosterde vis-chilidip

Thaise Nam Prik Pla Thuu is een geroosterde vis-chilidip. Deze is gemaakt met makreelfilet en komkommer. Een heerlijk bijgerecht voor bij een uitgebreide Thaise maaltijd. Kijk verder op de site voor nog meer Thaise gerechten!

0 stemmen

50 min
Pittig
Onze producten in dit recept

Ingrediënten (voor 4 porties)

  • 120 g groene chilipepers
  • 3 kleine ongepelde sjalotten
  • 20 g ongepelde teentjes knoflook
  • 400 g makreelfilets, zonder graten en vel
  • 1 eetlepel fijngehakt korianderblad
  • 2 eetlepel bosui, in dunne ringetjes
  • 1 eetlepel Conimex Black Vissaus
  • 150 g komkommer, zonder zaadlijsten en in kleine blokjes
  • 1 limoen

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Verhit een grillpan of zware gietijzeren pan of beter nog steek een barbecue aan. Rijg de chilipepers, sjalotten en knoflook afzonderlijke aan spiesen. Rooster de chilipepers ca. 8 minuten tot ze rondom verkleurd zijn en donkere blazen hebben. Keer ze regelmatig.

Rooster daarna ca. 10 minuten de knoflook en sjalotten op een wat lager vuur of temper de barbecue door de schuiven dicht te draaien.

Rooster de makreel in ca. 10 minuten helemaal gaar. Laat alles afkoelen.

Trek (met huishoudhandschoenen aan) de velletjes van de pepers en verwijder de zaden en zaadlijsten. Verwijder de velletjes van de sjalotten en de knoflook. Pluk de makreel in stukjes.

Schep de chilipeper met de sjalot, knoflook, vis, koriander, bosui en komkommer door elkaar en breng het op smaak met limoensap.

Variaties

Vervang de makreel ook eens door gefileerde verse sardines zonder vel.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 241,0 kcal
Proteïnes 20,3 g
Suikers 4,4 g
Vezels 1,0 g
Vetten: 14,1 g
- Verzadigde vetten 3,3 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 8,9 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 70,0 mg
Sodium 559,9 mg

* 1 portie = 100 g