Thaise Nam Prik Num – Groene chilidip

Maak deze Thaise Nam Prik Num of groene chilidip en eet hem als onderdeel van een uitgebreide Thaise maaltijd! Een bijzonder pittige saus voor iedereen die van de Thaise keuken houdt.

1 stem

50 min
Pittig
Onze producten in dit recept

Ingrediënten (voor 4 porties)

  • 225 g groene chilipepers
  • 3 kleine ongepelde sjalotten
  • 2 eetlepels Conimex Black Knoflook Paste
  • 2 ansjovisfilets
  • 1 eetlepel fijngehakt korianderblad
  • 1 eetlepel Conimex Black Vissaus
  • 150 g komkommer, zonder zaadlijsten en in kleine blokjes
  • 1 limoen

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Verhit een grillpan of zware gietijzeren pan of beter nog steek een barbecue aan. Rijg de chilipepers en sjalotten afzonderlijke aan spiesen. Rooster de chilipepers ca. 8 minuten tot ze rondom verkleurd zijn en donkere blazen hebben. Keer ze regelmatig.

Rooster daarna ca. 10 minuten de sjalotten op een wat lager vuur of temper de barbecue door de schuiven dicht te draaien. Laat alles afkoelen.

Trek (met huishoudhandschoenen aan) de velletjes van de pepers en verwijder de zaden en zaadlijsten. Verwijder de velletjes van de sjalotten. Hak alles met de ansjovisfilets fijn.

Meng het dan met de rest van de ingrediënten en breng het op smaak met wat limoensap.

Variaties

Vervang de ansjovis ook eens door gefileerde verse makreel of sardines zonder vel.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 77,0 kcal
Proteïnes 2,4 g
Suikers 5,4 g
Vezels 1,2 g
Vetten: 4,0 g
- Verzadigde vetten 0,7 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 0,3 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 1,8 mg
Sodium 871,3 mg

* 1 portie = 100 g